Proprziti belo meso( seceno na trake) na malo maslinovog ulja. Kada meso malo zarumene izvaditi ga na tanjir i u istom tiganju proprziti sitno seckani luk. Dodati ispecene pecurke i kratko izdinstati dok ne omeknu.
Zatim
Vratiti piletinu i dodati pavlaku sa manjim procentom masnoće. Ostaviti par minuta da se krčka na slaboj vatri. Zaciniti persunom.
Prilog
Pirinač obariti, dodati kocku za supu i posoliti po ukusu. Zaciniti sa malo kurkume. Sve servirati dok je toplo uz zelenu salatu zacinjenju maslinovim uljem i balsamikom. Prijatno! 😊
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 4 osoba
400 g Belog pileceg mesa
400 g Šampinjona
1 Glavica Crvenog luka
200 ml Pavlake za kuvanje
1 Šolja Pirinca
4 Šolje Vode
1 Kocka Za supu(pileca)
1 prstohvat/a Kurkume
1 komad/a Zelene salate
2 supena kašika Maslinovog ulja
2 supena kašika Balsamika
Priprema
Priprema
Proprziti belo meso( seceno na trake) na malo maslinovog ulja. Kada meso malo zarumene izvaditi ga na tanjir i u istom tiganju proprziti sitno seckani luk. Dodati ispecene pecurke i kratko izdinstati dok ne omeknu.
Zatim
Vratiti piletinu i dodati pavlaku sa manjim procentom masnoće. Ostaviti par minuta da se krčka na slaboj vatri. Zaciniti persunom.
Prilog
Pirinač obariti, dodati kocku za supu i posoliti po ukusu. Zaciniti sa malo kurkume. Sve servirati dok je toplo uz zelenu salatu zacinjenju maslinovim uljem i balsamikom. Prijatno! 😊