Očistiti i iseći spargle,zatim crni i beli luk na kockice. Na ulju prvo pržiti crni i beli luk,zatim dodati spargle. Prodinstati da spargle budu mekane i potom preliti sa bujonom od povrća(koji ste skuvali u drugoj serpi-vrela voda i kockica za supu od povrća). Kuvati nekih 15 minuta i potom izblendirati(možete u secku ako želite finije ,a možete i stapnim mixerom) .Dodajte limun(ja sam dodala sok od pola limuna jer mi volimo kiselkastije,ali vi prvo dodajte po malo dok ne dobijete željenu kiselost),potom začine vegetu i biber. Pustiti da se krcka još nekih 15 minuta. Ako želite gušće možete dodati pavlaku za kuvanje ,ja sam radila sa brašnom (1 kašika brašna i vrele vode,razmuti se da nema grudvica). Poslužite toplo(možete dodati parmezan ili pavlaku ). Prijatno :)
P.s ako ne dodajte pavlaku,odlično je za dane posta,okrepljujuca je jako :)
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Belih spargli
2 komad/a Manje glavice crnog luka
1/2 komad/a Soka od pola limuna
2 komad/a Belog luka
1 komad/a Kocke za supu od povrca
1 supena kašika Vegete
1/2 kafena kašičica Bibera
1 supena kašika Brasna
1/2 dl Vruće vode
Priprema
Priprema:
Očistiti i iseći spargle,zatim crni i beli luk na kockice. Na ulju prvo pržiti crni i beli luk,zatim dodati spargle. Prodinstati da spargle budu mekane i potom preliti sa bujonom od povrća(koji ste skuvali u drugoj serpi-vrela voda i kockica za supu od povrća). Kuvati nekih 15 minuta i potom izblendirati(možete u secku ako želite finije ,a možete i stapnim mixerom) .Dodajte limun(ja sam dodala sok od pola limuna jer mi volimo kiselkastije,ali vi prvo dodajte po malo dok ne dobijete željenu kiselost),potom začine vegetu i biber. Pustiti da se krcka još nekih 15 minuta. Ako želite gušće možete dodati pavlaku za kuvanje ,ja sam radila sa brašnom (1 kašika brašna i vrele vode,razmuti se da nema grudvica). Poslužite toplo(možete dodati parmezan ili pavlaku ). Prijatno :)
P.s ako ne dodajte pavlaku,odlično je za dane posta,okrepljujuca je jako :)