Za 50 osoba
500 g feta sir
100 g kisela pavlaka 20%
50 g majonez
100 g čeri paradajz
8 komad/a rotkvice
6 komad/a zelene masline
2 komad/a Kiseli krastavčići
1/2 komad/a list peršuna
1 komad/a sveža paprika
50 komad/a gotovih malih korpica
Priprema:
Prvo pripremite povrće.
Čeri paradajz isecite na tanke kriškice. Rotkvice na kolutiće. Papriku i krastavčiće na štapiće. Masline na kolutiće. Peršun iskidajte na listiće.
Sada napravite namaz.
U jednoj posudi izmrvite feta sir. Dodajte kiselu pavlaku i sve dobro umutite. U deo smese dodajte majonez.
Ovim nadevom punite svaku korpicu.
Ukrasite povrćem svaku korpicu po vašoj želji.
Punjene korpice složite na tanjir za serviranje i poslužite.
Prijatno!
Količina namirnica ne može da se izmeri u gram te sam zato dala opcione mere.
Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići
Sastojci
Za 50 osoba
500 g feta sir
100 g kisela pavlaka 20%
50 g majonez
100 g čeri paradajz
8 komad/a rotkvice
6 komad/a zelene masline
2 komad/a Kiseli krastavčići
1/2 komad/a list peršuna
1 komad/a sveža paprika
50 komad/a gotovih malih korpica
Priprema
Priprema:
Prvo pripremite povrće.
Čeri paradajz isecite na tanke kriškice. Rotkvice na kolutiće. Papriku i krastavčiće na štapiće. Masline na kolutiće. Peršun iskidajte na listiće.
Sada napravite namaz.
U jednoj posudi izmrvite feta sir. Dodajte kiselu pavlaku i sve dobro umutite. U deo smese dodajte majonez.
Ovim nadevom punite svaku korpicu.
Ukrasite povrćem svaku korpicu po vašoj želji.
Punjene korpice složite na tanjir za serviranje i poslužite.
Prijatno!
Količina namirnica ne može da se izmeri u gram te sam zato dala opcione mere.
Tagovi