Za 6 osoba
100 g C Pšenični griz 250g
po ukusu malo C Slatki kakao
priprema
Sipamo mleko u šerpu sa debelim dnom (manja je šansa da nam zagori) da provri.
Izmerimo količinu griza u odnosu na mleko.
Kada mleko provri, smanjimo vatru i lagano sipamo pripremljeni griz u mleko, neprestano mešajući žicom za mućenje, kako se ne bi stvorile grudvice.
Nastavimo kuvati još 2 do 3 minuta i dalje ne prestajući sa mešanjem.
Kada je gotovo, zgusnuto, dodamo šećer, dobro izmešamo i sipamo u činije kutlačom.
Za kraj, pospemo slatkim kakaom ili čokoladnim prahom i uživamo dok je toplo!
Sastojci
Za 6 osoba
100 g C Pšenični griz 250g
po ukusu malo C Slatki kakao
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Sipamo mleko u šerpu sa debelim dnom (manja je šansa da nam zagori) da provri.
Izmerimo količinu griza u odnosu na mleko.
Kada mleko provri, smanjimo vatru i lagano sipamo pripremljeni griz u mleko, neprestano mešajući žicom za mućenje, kako se ne bi stvorile grudvice.
Nastavimo kuvati još 2 do 3 minuta i dalje ne prestajući sa mešanjem.
Kada je gotovo, zgusnuto, dodamo šećer, dobro izmešamo i sipamo u činije kutlačom.
Za kraj, pospemo slatkim kakaom ili čokoladnim prahom i uživamo dok je toplo!
Tagovi