Svinjski but rasecite na pola (ali ne do kraja da bi mogli da uvejete posle punjenja). Izlupajte čekicem za mesm, usolite i dodajte ostale začine i premažite sa senfom.
priprema
Na mestima gde je meso malo deblje,ubaciti nekoliko čena belog luka. Slaninu iseći na listove i zatim listove slanine poredjajte preko mesa. Kačkavalj naredjati preko mesa.
priprema
Kada sve to uradite pažljivo urolajte meso, uvucite ga u mrežicu za pečenje . Rolat staviti u pekač.
pečenje
U pripremljeni rolat dodati malo ulja (može i krompir sa strane), prekriti ga poklopcem ili alu folijom i peći na 150 stepeni oko 3 sata. Posle 2 sata pečenja otklopite ga kako bi meso dobilo boju i prelijte ga sa softom koji je meso pustilo. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 12 osoba
2 kg svinjski but
300 g Kačkavalj
300 g dimljena slanina
po ukusu malo začin c
po ukusu malo senf
po ukusu malo so
po ukusu malo biber
Priprema
priprema
Svinjski but rasecite na pola (ali ne do kraja da bi mogli da uvejete posle punjenja). Izlupajte čekicem za mesm, usolite i dodajte ostale začine i premažite sa senfom.
priprema
Na mestima gde je meso malo deblje,ubaciti nekoliko čena belog luka. Slaninu iseći na listove i zatim listove slanine poredjajte preko mesa. Kačkavalj naredjati preko mesa.
priprema
Kada sve to uradite pažljivo urolajte meso, uvucite ga u mrežicu za pečenje . Rolat staviti u pekač.
pečenje
U pripremljeni rolat dodati malo ulja (može i krompir sa strane), prekriti ga poklopcem ili alu folijom i peći na 150 stepeni oko 3 sata. Posle 2 sata pečenja otklopite ga kako bi meso dobilo boju i prelijte ga sa softom koji je meso pustilo. Prijatno!
Tagovi