Brašno pomešajte sa crvenom mlevenom paprikom. Džigericu isecite na parčad, uvaljajte u brašno te kratko propržite na ulju pa je izvadite na tanjir.
Za pripremu
. Dolijte još ulja u tiganj pa propržite crni luk koji ste prethodno sitno iseckali. Dodajte crvenu svežu papriku isečenu na trake pa sve zajedno propržite.
Za pripremu
Dodajte paradajz sos i supu skuvanu od kocke. Vratite džigericu i ostavite da se krčka oko 40 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina. Služite dok je toplo uz bareni krompir.
Sastojci
Za 2 osoba
400 gr svinjske džigerice
1 glavica crnog luka
2 dcl paradajz soka
2 kašike brašna
1 mala kašikica aleve paprike
1/2 sveže crvene paprike
malo ulja
1 pileća kocka za supu
1 kašika mešavine začina
po ukusu so, mleveni crni biber
Priprema
Za pripremu
Brašno pomešajte sa crvenom mlevenom paprikom. Džigericu isecite na parčad, uvaljajte u brašno te kratko propržite na ulju pa je izvadite na tanjir.
Za pripremu
. Dolijte još ulja u tiganj pa propržite crni luk koji ste prethodno sitno iseckali. Dodajte crvenu svežu papriku isečenu na trake pa sve zajedno propržite.
Za pripremu
Dodajte paradajz sos i supu skuvanu od kocke. Vratite džigericu i ostavite da se krčka oko 40 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina. Služite dok je toplo uz bareni krompir.