Sastojci

Za 6 osoba

SMESA ZA ŠNICLE

500 g Mleveno svinjsko meso

1 komad/a Manja glavica crnog luka

2 komad/a Čen belog luka

1 kafena kašičica Vegeta

1 prstohvat/a Biber

1/3 kafena kašičica So

1 komad/a Jaje

2 supena kašika Prezle

FIL

200 g Šunka

150 g Kačkavalj

Priprema

PRIPREMA SMESE

U mleveno meso dodati luk,jaje,prezle,zacine i umesiti rukom da se dobije ujednačena masa.

Ostaviti u frižideru da odstoji oko pola sata.

FILOVANJE

Od pripremljene smese napraviti 6 loptica.

Na radnu površinu staviti najlon kesu.Svaku lopticu razvaljati na najlonu da se dobije pravougaonik.

Na meso stavljati po 2 lista tanko sečene šunke i 2 lista kačkavalja.Pomoću kese urolati.

Oblikovati rukom i potpuno zatvoriti punjenje.Po želji ,pre stavljanja šunke i kačkavalja,meso se može premazati s kajmakom.

PRŽENJE

Svaku šniclu uvaljati u brašno,umućena jaja i prezle, u koje se po želji mogu dodati semenke lana i susama.

Pržiti u vrelom ulju dok ne porumene.