Za 6 osoba
500 g Mleveno svinjsko meso
1 komad/a Manja glavica crnog luka
2 komad/a Čen belog luka
1 kafena kašičica Vegeta
1 prstohvat/a Biber
1/3 kafena kašičica So
1 komad/a Jaje
2 supena kašika Prezle
200 g Šunka
150 g Kačkavalj
PRIPREMA SMESE
U mleveno meso dodati luk,jaje,prezle,zacine i umesiti rukom da se dobije ujednačena masa.
Ostaviti u frižideru da odstoji oko pola sata.
FILOVANJE
Od pripremljene smese napraviti 6 loptica.
Na radnu površinu staviti najlon kesu.Svaku lopticu razvaljati na najlonu da se dobije pravougaonik.
Na meso stavljati po 2 lista tanko sečene šunke i 2 lista kačkavalja.Pomoću kese urolati.
Oblikovati rukom i potpuno zatvoriti punjenje.Po želji ,pre stavljanja šunke i kačkavalja,meso se može premazati s kajmakom.
PRŽENJE
Svaku šniclu uvaljati u brašno,umućena jaja i prezle, u koje se po želji mogu dodati semenke lana i susama.
Pržiti u vrelom ulju dok ne porumene.
Sastojci
Za 6 osoba
500 g Mleveno svinjsko meso
1 komad/a Manja glavica crnog luka
2 komad/a Čen belog luka
1 kafena kašičica Vegeta
1 prstohvat/a Biber
1/3 kafena kašičica So
1 komad/a Jaje
2 supena kašika Prezle
200 g Šunka
150 g Kačkavalj
Priprema
PRIPREMA SMESE
U mleveno meso dodati luk,jaje,prezle,zacine i umesiti rukom da se dobije ujednačena masa.
Ostaviti u frižideru da odstoji oko pola sata.
FILOVANJE
Od pripremljene smese napraviti 6 loptica.
Na radnu površinu staviti najlon kesu.Svaku lopticu razvaljati na najlonu da se dobije pravougaonik.
Na meso stavljati po 2 lista tanko sečene šunke i 2 lista kačkavalja.Pomoću kese urolati.
Oblikovati rukom i potpuno zatvoriti punjenje.Po želji ,pre stavljanja šunke i kačkavalja,meso se može premazati s kajmakom.
PRŽENJE
Svaku šniclu uvaljati u brašno,umućena jaja i prezle, u koje se po želji mogu dodati semenke lana i susama.
Pržiti u vrelom ulju dok ne porumene.
Tagovi