Šargarepu iseći na kolutove i kuvati u 4 l vode dok ne omekša.Kuvati u poklopljenoj posudi da voda ne isparava.Ohlađenu šargarepu izblendati da se dobije kaša i vratiti u vodu u kojoj se kuvala.
Posebno prokuvati 4 l vode sa šećerom. Kad se ohladi dodati 4 limuntusa i 1 ekstrakt od kajsije ili pomorandže.
Spojiti sa vodom u kojoj je izblendana šargarepa.Sipati u plastične flaše i staviti u zamrzivač,jer se u sok ne dodaje konzervans.Odmrzavati po potrebi i uživati u ovom ukusnom soku.
Napomena: Nekad napravim sok od 1 kg šargarepe i+ 1 kg voća npr breskve,kajsije,jabuke,a ponekad i bundevu,Tada je sok jos lepši.
Sastojci
Za 20 osoba
2 kg Šargarepa
1 kg Šećer
4 komad/a C Limuntus
8 l Voda
1 komad/a Ekstrakt od kajsije ili pomorandže
Naši proizvodi
Priprema
POSTUPAK
Šargarepu iseći na kolutove i kuvati u 4 l vode dok ne omekša.Kuvati u poklopljenoj posudi da voda ne isparava.Ohlađenu šargarepu izblendati da se dobije kaša i vratiti u vodu u kojoj se kuvala.
Posebno prokuvati 4 l vode sa šećerom. Kad se ohladi dodati 4 limuntusa i 1 ekstrakt od kajsije ili pomorandže.
Spojiti sa vodom u kojoj je izblendana šargarepa.Sipati u plastične flaše i staviti u zamrzivač,jer se u sok ne dodaje konzervans.Odmrzavati po potrebi i uživati u ovom ukusnom soku.
Napomena: Nekad napravim sok od 1 kg šargarepe i+ 1 kg voća npr breskve,kajsije,jabuke,a ponekad i bundevu,Tada je sok jos lepši.
Tagovi