Umutimo jaja i šećer da bude skroz penasto, dok smesa ne postane skoro bela.
Odložimo mikser, uzmemo žicu.
Zatim
Ubacimo sve ostale sastojke i počnemo vrlo vrlo nežno da mešamo žicom. Treba da se čuje dok se meša da ima mehurića.
Pečenje
Izlijemo smesu u tepsiju podmazanu sa malo brašna i pečemo na 200 stepeni oko 15ak minuta. Proverite čačkalicom.
NAPOMENA
Ukoliko je kora deblja (ako ste koristili manji pleh) isecite je na pola i dobićete dve kore. Ovo je meni bila mera za jednu jer sam koristila veliki pleh.
Sastojci
Za 1 osoba
4 komad/a Jaja
4 supena kašika Kristal šećer
4 supena kašika Brašno T-500
2,5 supena kašika C Kakao prah
1 kesica/e C Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Umutimo jaja i šećer da bude skroz penasto, dok smesa ne postane skoro bela.
Odložimo mikser, uzmemo žicu.
Zatim
Ubacimo sve ostale sastojke i počnemo vrlo vrlo nežno da mešamo žicom. Treba da se čuje dok se meša da ima mehurića.
Pečenje
Izlijemo smesu u tepsiju podmazanu sa malo brašna i pečemo na 200 stepeni oko 15ak minuta. Proverite čačkalicom.
NAPOMENA
Ukoliko je kora deblja (ako ste koristili manji pleh) isecite je na pola i dobićete dve kore. Ovo je meni bila mera za jednu jer sam koristila veliki pleh.
Tagovi