Skuvati ga, ali morate paziti da vam zrna pasulja ostanu cela. Ocediti od vode ali ostaviti malo vode sa pasuljem.
priprema
U dublju šerpu sipati, ulje zagrejati i dodati iseckan luk i pržiti na tihoj temperaturi sve dok luk potpuno ne omekša. U omekšali luk dodati crvenu mlevenu papriku, malo brašna, so, biber, začin C i sve dobro izmešati sa uprženim lukom i na kraju dodati sitno iseckan beli luk i skuvani pasulj sa vodom i sve dobro izmešati. Probati da li je potrebno još soli.
priprema
Sipati pripremljen pasulj u glinenu posudu, red pasulja red uprženog luka. I tako dok ne potrošimo sav pasulj. Posuti sa sitno iseckanom peršunom i dodati jedan do dva lovorova lista.
pečenje
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 60 minuta. Kad se kožica stvori na gornjem sloju i polako krčka, gravče je gotovo. Gravče možete poslužiti bez mesa, a možete dodati i kobasice ili neko drugo meso.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 20 osoba
1 kg pasulj
500 g Crveni luk
4 supena kašika Maslinovo ulje
2 supena kašika aleva paprika
3 do 4 supena kašika začin C
3 do 4 čena Beli luk
2 do 3 supena kašika peršuna
3 komad/a kobasice
Priprema
priprema
Oprati pasulj i potopiti ga preko noći.
Skuvati ga, ali morate paziti da vam zrna pasulja ostanu cela. Ocediti od vode ali ostaviti malo vode sa pasuljem.
priprema
U dublju šerpu sipati, ulje zagrejati i dodati iseckan luk i pržiti na tihoj temperaturi sve dok luk potpuno ne omekša. U omekšali luk dodati crvenu mlevenu papriku, malo brašna, so, biber, začin C i sve dobro izmešati sa uprženim lukom i na kraju dodati sitno iseckan beli luk i skuvani pasulj sa vodom i sve dobro izmešati. Probati da li je potrebno još soli.
priprema
Sipati pripremljen pasulj u glinenu posudu, red pasulja red uprženog luka. I tako dok ne potrošimo sav pasulj. Posuti sa sitno iseckanom peršunom i dodati jedan do dva lovorova lista.
pečenje
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 60 minuta. Kad se kožica stvori na gornjem sloju i polako krčka, gravče je gotovo. Gravče možete poslužiti bez mesa, a možete dodati i kobasice ili neko drugo meso.
Tagovi