Sastojci

Za 5 osoba

Fil

500 g Mleveno meso

2 komad/a Crnog luka

1 komad/a Šargarepa

50 g Pirinač

2 kafena kašičica Tucane paprike

malo malo Soli

malo malo Bibera

3 veze Blitve

malo malo Suvog začina

malo malo Peršuna

Preliv

1 komad/a Jaje

3 supena kašika Kisele pavlake

Priprema

Fil

Blitvu dobro oprati istanjiti nođem dršku i potopiti u vrelu vodu nekih 10ak minuta, za to vreme na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk i izrendanu šargarepu, kada se luk uprži dodati meso i pržiti dok ne promeni doju odnosno dok se lepo ne uprži. Kada se meso uprži skloniti sa vatre dodati sve začine i pirinač, promesati i na svaki list blitve staviti do dve kašike fila i zavijati sarmice. Sarmice redjati u zemljani pekač preliti vodom i peči nekih 30ak minuta na 200C,pri samom kraju pečenja preliti ih umućenim jajetom i pavlakom i zapeći.