Blitvu dobro oprati istanjiti nođem dršku i potopiti u vrelu vodu nekih 10ak minuta, za to vreme na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk i izrendanu šargarepu, kada se luk uprži dodati meso i pržiti dok ne promeni doju odnosno dok se lepo ne uprži. Kada se meso uprži skloniti sa vatre dodati sve začine i pirinač, promesati i na svaki list blitve staviti do dve kašike fila i zavijati sarmice. Sarmice redjati u zemljani pekač preliti vodom i peči nekih 30ak minuta na 200C,pri samom kraju pečenja preliti ih umućenim jajetom i pavlakom i zapeći.
Sastojci
Za 5 osoba
500 g Mleveno meso
2 komad/a Crnog luka
1 komad/a Šargarepa
50 g Pirinač
2 kafena kašičica Tucane paprike
malo malo Soli
malo malo Bibera
3 veze Blitve
malo malo Suvog začina
malo malo Peršuna
1 komad/a Jaje
3 supena kašika Kisele pavlake
Priprema
Fil
Blitvu dobro oprati istanjiti nođem dršku i potopiti u vrelu vodu nekih 10ak minuta, za to vreme na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk i izrendanu šargarepu, kada se luk uprži dodati meso i pržiti dok ne promeni doju odnosno dok se lepo ne uprži. Kada se meso uprži skloniti sa vatre dodati sve začine i pirinač, promesati i na svaki list blitve staviti do dve kašike fila i zavijati sarmice. Sarmice redjati u zemljani pekač preliti vodom i peči nekih 30ak minuta na 200C,pri samom kraju pečenja preliti ih umućenim jajetom i pavlakom i zapeći.
Tagovi