Od ukupne kolicine kora odvojiti 2 kore koje ce ici na kraju.
Premaz
Sve sastojke za premaz pomesati.
Redjanje:
Dve kore unakrsno stavimo u tepsiju tako da im vire krajevi, i premazemo ih. Preko stavimo koru, premazemo je i stavimo malo fila. Preko nje isto ponovimo postupak, pa jos jednom. Ubacimo u tepsiju krajeve koji vire, lepo premazemo utapkamo i nastavimo redjanje, premaz ivanje i filovanje dok imamo materijala. Na kraju one dve kore koje smo odvojili na pocetku, stavimo preko, premazemo ih. Ne filujemo ih. Sve krajeve koje vire, ubacimo, lepo premazemo, utapkamo. Ako nekome preostane premaza, prelijte ga preko. Cackalicom malo izbockati burek i stavimo da se pece na 210 stepeni, 40 minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
200 ml Mineralna voda
50 ml Ulje
1 kafena kašičica Soli
200 g Sampinjona
1 komad/a Praziluk
2 kafena kašičica Mesani zacin
1 kafena kašičica Biber
1 prstohvat/a Kurkuma
300 g Kore za pitu
Priprema
Kore
Od ukupne kolicine kora odvojiti 2 kore koje ce ici na kraju.
Premaz
Sve sastojke za premaz pomesati.
Redjanje:
Dve kore unakrsno stavimo u tepsiju tako da im vire krajevi, i premazemo ih. Preko stavimo koru, premazemo je i stavimo malo fila. Preko nje isto ponovimo postupak, pa jos jednom. Ubacimo u tepsiju krajeve koji vire, lepo premazemo utapkamo i nastavimo redjanje, premaz ivanje i filovanje dok imamo materijala. Na kraju one dve kore koje smo odvojili na pocetku, stavimo preko, premazemo ih. Ne filujemo ih. Sve krajeve koje vire, ubacimo, lepo premazemo, utapkamo. Ako nekome preostane premaza, prelijte ga preko. Cackalicom malo izbockati burek i stavimo da se pece na 210 stepeni, 40 minuta.