Mladu boraniju očistiti, oprati i iseći po želji. Ili uzeti boraniju iz zamrzivača. Na zagrejanom ulju propržiti luk, dodati šargarepu, čim promeni boju dodati i beli luk.
priprema
Kada zamiriše dodati boraniju, začin i uz povremeno mešanje dinstati 10-15 minuta, uz dodavanje po malo vode. Nakon toga, naliti dve šolje vruće vode, poklopiti i na umerenoj vatri kuvati oko 30-40 minuta ako je boranija sveža.
priprema
Pazite da se ne raskuva. Ako je boranija iz zamrzivača 15 minuta je dovoljno da se spremi. Prijatno!!!
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 6 osoba
500 g boranije
malo malo Crni luk
malo malo Ulje
2 komad/a Šargarepa
po ukusu malo začin C
po ukusu malo Beli luk
Priprema
priprema
Mladu boraniju očistiti, oprati i iseći po želji. Ili uzeti boraniju iz zamrzivača. Na zagrejanom ulju propržiti luk, dodati šargarepu, čim promeni boju dodati i beli luk.
priprema
Kada zamiriše dodati boraniju, začin i uz povremeno mešanje dinstati 10-15 minuta, uz dodavanje po malo vode. Nakon toga, naliti dve šolje vruće vode, poklopiti i na umerenoj vatri kuvati oko 30-40 minuta ako je boranija sveža.
priprema
Pazite da se ne raskuva. Ako je boranija iz zamrzivača 15 minuta je dovoljno da se spremi. Prijatno!!!
Tagovi