Iseckati sitno glavicu luka i propržiti malo na ulju, dodati rendanu šargarepu i zatim dodati pečurke, i zatim dodati opran i ocedjen pirinač.
U to dodati naseckan peršun, so, biber, alevu papriku, ljutu, po ukusu i malo šećera.
Krčkati još oko 10 minuta, a zatim ostaviti da se ohladi. Za jači miris možete dodati jednu kockicu bujona od pečuraka.
Listove vinove loze dobro oprati, a zatim prokuvati oko 5 minuta, ako su sveži, Možete koristiti konzervisane.
Ostaviti ih da se ocede i malo ohlade.
priprema
Na dno šerpe ili tepsije, postaviti nekoliko listova vinove loze. Ostale listove složiti tako da je donja strana okrenuta nagore. Na svaki list staviti jednu kašiku prethodno pripremljene smeše od pirinča i smotati u sarmicu. U nauljenu šerpu sa poređanim sarmama sipati vodu tako da sve sarme budu prelivene i na veoma laganoj vatri kuvati između 40-60 minuta, tako da vinova loza postane meka.
Nakon toga mozete preliti sa kuvanim paradajz sokom (po ukusu) i zapeći 20-tak minuta. Prijatno !!!
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 6 osoba
500 g pečurke
200 g crni luk
50 g pirinač
3 komad/a Šargarepa
po ukusu malo začin C
po ukusu malo aleve paprike
Priprema
nadev
Iseckati sitno glavicu luka i propržiti malo na ulju, dodati rendanu šargarepu i zatim dodati pečurke, i zatim dodati opran i ocedjen pirinač.
U to dodati naseckan peršun, so, biber, alevu papriku, ljutu, po ukusu i malo šećera.
Krčkati još oko 10 minuta, a zatim ostaviti da se ohladi. Za jači miris možete dodati jednu kockicu bujona od pečuraka.
Listove vinove loze dobro oprati, a zatim prokuvati oko 5 minuta, ako su sveži, Možete koristiti konzervisane.
Ostaviti ih da se ocede i malo ohlade.
priprema
Na dno šerpe ili tepsije, postaviti nekoliko listova vinove loze. Ostale listove složiti tako da je donja strana okrenuta nagore. Na svaki list staviti jednu kašiku prethodno pripremljene smeše od pirinča i smotati u sarmicu. U nauljenu šerpu sa poređanim sarmama sipati vodu tako da sve sarme budu prelivene i na veoma laganoj vatri kuvati između 40-60 minuta, tako da vinova loza postane meka.
Nakon toga mozete preliti sa kuvanim paradajz sokom (po ukusu) i zapeći 20-tak minuta. Prijatno !!!
Tagovi