U jednu posudu sjediniti mlavene orahe, plazmu i šešćer u prahu. Dodati gazirani sok, džem od jagoda i Dr. Oetker crvenu boju. Masu sjediniti da se dobije fina glatka masa, masu ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Od mase napraviti 45 kuglica, složiti ih na tacni i vratiti u frižider dok se topi čokolada. Belu čokoladu otopiti na pari sa malo ulja na tihoj vatri, uz stalno mešanje. Vodeći računa da čokolada ne dođe u dodir sa vodom. Od čokolade treba dobiti finu glatku masu bez grudvica. Na tacni poređati papirne korpice. Čokoladu naliti u poslastičarsku kesu i uz pomoć nje puniti korpice do pola, u koliko vam je lakše da kašičicom nalijete čokoladu i to je sasvim ok. Prilikom punjenja treba voditi računa da se korpice do pola napune čokoladom. U suprotnom u koliko je previše čokolade u korpici, kada se doda crvena kuglica čokolada će preliti preko, a to u ovom slučaju svakako nije poželjno.U svakoj korpici sa čokoladom dodati po jednu crvenu kuglicu. Tacnu ostaviti na hladno da se čokolada dobro stegne.
Kako poslužiti:
Pre služenja papirne korpice sa kolačića treba skinuti, mogu se poređati u nove korpice ili poslužiti bez njih. To ostavljam vama da odlučite sami kako vama odgovara. U svakom slučaju dobićete jednu finu i ukusnu poslasticu.
Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići
Sastojci
Za 15 osoba
300 g bele čokolade,
3 kafena kašičica ulja
45 komad/a papirnih korpica
150 g šećera u prahu,
100 g mlevene plazme,
150 g mlevenih oraha
50 ml soka od narandže
3 supena kašika džema od jagoda,
1 kafena kašičica Dr. Oetker Boja za kolače - crvena
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kuglica:
U jednu posudu sjediniti mlavene orahe, plazmu i šešćer u prahu. Dodati gazirani sok, džem od jagoda i Dr. Oetker crvenu boju. Masu sjediniti da se dobije fina glatka masa, masu ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Od mase napraviti 45 kuglica, složiti ih na tacni i vratiti u frižider dok se topi čokolada. Belu čokoladu otopiti na pari sa malo ulja na tihoj vatri, uz stalno mešanje. Vodeći računa da čokolada ne dođe u dodir sa vodom. Od čokolade treba dobiti finu glatku masu bez grudvica. Na tacni poređati papirne korpice. Čokoladu naliti u poslastičarsku kesu i uz pomoć nje puniti korpice do pola, u koliko vam je lakše da kašičicom nalijete čokoladu i to je sasvim ok. Prilikom punjenja treba voditi računa da se korpice do pola napune čokoladom. U suprotnom u koliko je previše čokolade u korpici, kada se doda crvena kuglica čokolada će preliti preko, a to u ovom slučaju svakako nije poželjno.U svakoj korpici sa čokoladom dodati po jednu crvenu kuglicu. Tacnu ostaviti na hladno da se čokolada dobro stegne.
Kako poslužiti:
Pre služenja papirne korpice sa kolačića treba skinuti, mogu se poređati u nove korpice ili poslužiti bez njih. To ostavljam vama da odlučite sami kako vama odgovara. U svakom slučaju dobićete jednu finu i ukusnu poslasticu.
Tagovi