Za 8 osoba
300 g koprive
300 g blitve
300 g zelja
1 čaša kukuruznog brašna
1/3 čaše speltinog brašna
1/4 čaše palente
1/4 čaše pšeničnog brašna
1/2 kesice C Prašak za pecivo
1/2 čaše kisele vode
1/4 čaše ulja
4 supena kašika kiselog mleka
2 supena kašika pavlake
2 komada jaja
200 g tvrdog sira
2 supena kašika lanenog semena
Korak 1
Koristi se mlada kopriva. Listove blanširati - kratko prokuvati, usitniti i pomešati sa sa usitnjenom blitvom i zeljem.
Korak 2
Dodati izmrvljen sir i sve ostale sastojke i dobro promešati.
Korak 3
Smesu sipati u pleh obložen pek papirom i posuti lanenim semenom.
Korak 4
Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služiti sa kiselim mlekom i mladim crnim lukom.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 8 osoba
300 g koprive
300 g blitve
300 g zelja
1 čaša kukuruznog brašna
1/3 čaše speltinog brašna
1/4 čaše palente
1/4 čaše pšeničnog brašna
1/2 kesice C Prašak za pecivo
1/2 čaše kisele vode
1/4 čaše ulja
4 supena kašika kiselog mleka
2 supena kašika pavlake
2 komada jaja
200 g tvrdog sira
2 supena kašika lanenog semena
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Koristi se mlada kopriva. Listove blanširati - kratko prokuvati, usitniti i pomešati sa sa usitnjenom blitvom i zeljem.
Korak 2
Dodati izmrvljen sir i sve ostale sastojke i dobro promešati.
Korak 3
Smesu sipati u pleh obložen pek papirom i posuti lanenim semenom.
Korak 4
Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služiti sa kiselim mlekom i mladim crnim lukom.
Tagovi