U toplu vodu stavite kvasac (možete i svež kvasac 15 gr), šećer i pola mere brašna. Pomešajte lepo varjačom. Zatim dodajte pola ulja, so i još malo brašna i ponovo pomešajte varjačom.
Zatim dodajte jos malo brašna (neka vam ostane oko 100 gr) i sjedinite ponovo varjačom i na kraju možete rukom mesiti vrlo kratko jer je testo već dobro izrađeno varjačom.
Testo treba da bude lepljivo!
Prelijte ga ostatkom ulja, malo premesite, pokrijte krpom i ostaviti 30 minuta.
Kada je prošlo 30 minuta, stavite malo brašna na radnu površinu i testo blago premesite. Primetićete kako je testo vrlo, vrlo mekano ali se ne lepi.
Podelite ga na 2 dela. Jedan deo razvucite rukama i oblikujte krug (ako vam je tepsija četvrtasta onda tako oblikujte). Potrebna vam je tepsija 30 cm (mozete i manju ako zelite da vam kora bude deblja). Stavite koru u tepsiju i lepo je rasporedite.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 2 osoba
500 g Brašna
250 ml Vode
70 ml Ulja
3-4 g C Suvi kvasac 10g
1 supena kašika Šećera
1 kafena kašičica Soli
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
U toplu vodu stavite kvasac (možete i svež kvasac 15 gr), šećer i pola mere brašna. Pomešajte lepo varjačom. Zatim dodajte pola ulja, so i još malo brašna i ponovo pomešajte varjačom.
Zatim dodajte jos malo brašna (neka vam ostane oko 100 gr) i sjedinite ponovo varjačom i na kraju možete rukom mesiti vrlo kratko jer je testo već dobro izrađeno varjačom.
Testo treba da bude lepljivo!
Prelijte ga ostatkom ulja, malo premesite, pokrijte krpom i ostaviti 30 minuta.
Kada je prošlo 30 minuta, stavite malo brašna na radnu površinu i testo blago premesite. Primetićete kako je testo vrlo, vrlo mekano ali se ne lepi.
Podelite ga na 2 dela. Jedan deo razvucite rukama i oblikujte krug (ako vam je tepsija četvrtasta onda tako oblikujte). Potrebna vam je tepsija 30 cm (mozete i manju ako zelite da vam kora bude deblja). Stavite koru u tepsiju i lepo je rasporedite.
Nakon toga mozete filovati čime god želite.
Peći na 250 C, u rerni skroz dole 10-ak minuta.
Isto uradite i sa drugom polovinom testa.
Tagovi