Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!

Sastojci

Za 2 osoba

Testo

500 g Brašna

250 ml Vode

70 ml Ulja

1 supena kašika Šećera

1 kafena kašičica Soli

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

U toplu vodu stavite kvasac (možete i svež kvasac 15 gr), šećer i pola mere brašna. Pomešajte lepo varjačom. Zatim dodajte pola ulja, so i još malo brašna i ponovo pomešajte varjačom.

Zatim dodajte jos malo brašna (neka vam ostane oko 100 gr) i sjedinite ponovo varjačom i na kraju možete rukom mesiti vrlo kratko jer je testo već dobro izrađeno varjačom.

Testo treba da bude lepljivo!

Prelijte ga ostatkom ulja, malo premesite, pokrijte krpom i ostaviti 30 minuta.

Kada je prošlo 30 minuta, stavite malo brašna na radnu površinu i testo blago premesite. Primetićete kako je testo vrlo, vrlo mekano ali se ne lepi.

Podelite ga na 2 dela. Jedan deo razvucite rukama i oblikujte krug (ako vam je tepsija četvrtasta onda tako oblikujte). Potrebna vam je tepsija 30 cm (mozete i manju ako zelite da vam kora bude deblja). Stavite koru u tepsiju i lepo je rasporedite.

Nakon toga mozete filovati čime god želite.

Peći na 250 C, u rerni skroz dole 10-ak minuta.

Isto uradite i sa drugom polovinom testa.