Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

1 Kom Šargarepa

1 Kom Paškanat

1/2 Kom Celera (koren ili listovi)

2 Kom Krompir

2 Kašike Vegete

1 Kašičica Biber

1 Kašičica Sušeni peršun

2 Kašike Brašna

100 ml Vode

500 g Spanaća (svežeg)

Priprema

Priprema

Povrće (sve osim spanaća) kuvati u punoj šerpi vode, oko 1 h dok ne omekne. Najpre kuvati na najjačoj temperaturi, dok ne provri, a potom smanjiti temperaturu da se lagano kuva. Po potrebi u toku kuvanja dodavati vodu. Vreme kuvanja može biti i kraće ukoliko se povrće isecka na što sitnije. Kada omekša dodati spanać i kuvati još 15 minuta. Kada je i spanać kuvan, izblendati sve, direktno u šerpi, štapnim mikserom dok ne postane potpuno tečno. Pre blendiranja ukoliko je potrebno odvaditi malo vode kutlačom. Zatim dodati začine, promešati i kuvati još 10-ak minuta. U čaši ili činijici pomešati vodu i brašno, dodati u čorbu i kuvati još malo.

Po želji, prilikom konzumiranja, u potaž dodati kiselu pavlaku.