Povrće (sve osim spanaća) kuvati u punoj šerpi vode, oko 1 h dok ne omekne. Najpre kuvati na najjačoj temperaturi, dok ne provri, a potom smanjiti temperaturu da se lagano kuva. Po potrebi u toku kuvanja dodavati vodu. Vreme kuvanja može biti i kraće ukoliko se povrće isecka na što sitnije. Kada omekša dodati spanać i kuvati još 15 minuta. Kada je i spanać kuvan, izblendati sve, direktno u šerpi, štapnim mikserom dok ne postane potpuno tečno. Pre blendiranja ukoliko je potrebno odvaditi malo vode kutlačom. Zatim dodati začine, promešati i kuvati još 10-ak minuta. U čaši ili činijici pomešati vodu i brašno, dodati u čorbu i kuvati još malo.
Po želji, prilikom konzumiranja, u potaž dodati kiselu pavlaku.
Sastojci
Za 4 osoba
1 Kom Šargarepa
1 Kom Paškanat
1/2 Kom Celera (koren ili listovi)
2 Kom Krompir
2 Kašike Vegete
1 Kašičica Biber
1 Kašičica Sušeni peršun
2 Kašike Brašna
100 ml Vode
500 g Spanaća (svežeg)
Priprema
Priprema
Povrće (sve osim spanaća) kuvati u punoj šerpi vode, oko 1 h dok ne omekne. Najpre kuvati na najjačoj temperaturi, dok ne provri, a potom smanjiti temperaturu da se lagano kuva. Po potrebi u toku kuvanja dodavati vodu. Vreme kuvanja može biti i kraće ukoliko se povrće isecka na što sitnije. Kada omekša dodati spanać i kuvati još 15 minuta. Kada je i spanać kuvan, izblendati sve, direktno u šerpi, štapnim mikserom dok ne postane potpuno tečno. Pre blendiranja ukoliko je potrebno odvaditi malo vode kutlačom. Zatim dodati začine, promešati i kuvati još 10-ak minuta. U čaši ili činijici pomešati vodu i brašno, dodati u čorbu i kuvati još malo.
Po želji, prilikom konzumiranja, u potaž dodati kiselu pavlaku.