Na ulju malo propržiti crni luk dok ne postane staklast, dodati kašiku brašna, promešati da nema grudvica, zatim dodati narendanu šargarepu, iseckan krompir i spanać. Zatim naliti vodom i kuvati oko pola sata, odnosno dok krompir ne omekša.
Beli luk iseći sto sitnije i dodati u čorbu.
Pri kraju kuvanja dodati pola čaše mleka i začiniti po ukusu.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 4 osoba
300 g Spanaća
150 g Šargarepe
200 g Krompira
2-3 čena Belog luka
1 glavica Crnog luka
100 ml Mleka
50 ml Ulja
Malo Soli, bibera, peršuna
1 supena kašika Brašna
Priprema
Priprema:
Na ulju malo propržiti crni luk dok ne postane staklast, dodati kašiku brašna, promešati da nema grudvica, zatim dodati narendanu šargarepu, iseckan krompir i spanać. Zatim naliti vodom i kuvati oko pola sata, odnosno dok krompir ne omekša.
Beli luk iseći sto sitnije i dodati u čorbu.
Pri kraju kuvanja dodati pola čaše mleka i začiniti po ukusu.
Tagovi