Sastojci

Za 15 osoba

Koru:

7 komad/a belanjaka

7 supena kašika C Šećer u prahu 250g

7 supena kašika Brašno T-500

1 dl Ulja

50 g Euro-blok čokolade

Fil:

7 komad/a Žumanjaka

3 supena kašika C Šećer u prahu 250g

125 g Margarina

50 g Euro-blok čokolade

Dekoraciju:

50 g Euro-blok čokolade

1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Srebrne perle

1 komad/a Limuna

Naši proizvodi

Priprema

Kora:

Umutiti belanjke u čvrst sneg, dodati šećer i nastaviti mućenje. Kasnije mešati varjačom i dodati brašno, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer, te 50 g krupno rendane čokolade. Koru peći u četvrtastom plehu, 20-ak min. na 200 stepeni.

Fil:

Izmutiti žumanjke i šećer i kuvati na pari, kad se zgusne, dodati margarin i čokoladu, da se sve sjedini u fin krem, koji se kasnije prelije preko ispečene kore.

Dekoracija:

Kada se kolač ohladi, ukrasiti po želji. Narendati ostatak čokolade, dodati neki citrus ili ukrasne mrvice, perle...