Umutiti belanjke u čvrst sneg, dodati šećer i nastaviti mućenje. Kasnije mešati varjačom i dodati brašno, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer, te 50 g krupno rendane čokolade. Koru peći u četvrtastom plehu, 20-ak min. na 200 stepeni.
Fil:
Izmutiti žumanjke i šećer i kuvati na pari, kad se zgusne, dodati margarin i čokoladu, da se sve sjedini u fin krem, koji se kasnije prelije preko ispečene kore.
Dekoracija:
Kada se kolač ohladi, ukrasiti po želji. Narendati ostatak čokolade, dodati neki citrus ili ukrasne mrvice, perle...
Sastojci
Za 15 osoba
7 komad/a belanjaka
7 supena kašika C Šećer u prahu 250g
7 supena kašika Brašno T-500
1 dl Ulja
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
50 g Euro-blok čokolade
7 komad/a Žumanjaka
3 supena kašika C Šećer u prahu 250g
125 g Margarina
50 g Euro-blok čokolade
50 g Euro-blok čokolade
1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Srebrne perle
1 komad/a Limuna
Naši proizvodi
Priprema
Kora:
Umutiti belanjke u čvrst sneg, dodati šećer i nastaviti mućenje. Kasnije mešati varjačom i dodati brašno, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer, te 50 g krupno rendane čokolade. Koru peći u četvrtastom plehu, 20-ak min. na 200 stepeni.
Fil:
Izmutiti žumanjke i šećer i kuvati na pari, kad se zgusne, dodati margarin i čokoladu, da se sve sjedini u fin krem, koji se kasnije prelije preko ispečene kore.
Dekoracija:
Kada se kolač ohladi, ukrasiti po želji. Narendati ostatak čokolade, dodati neki citrus ili ukrasne mrvice, perle...
Tagovi