Ulje, vodu i maslac zagrejati do kljucanja. Dodati i kasicicu soli .
Priprema bureka
U nauljenoj okrugloj tepsiji poredjati cetiri kore tako da pola kore prekrije dno a druga polovina da viri sa strane. Treba da sa svih strana tepsije viri deo kora koje ce se kasnije koristiti da se lepo pokrije burek. Preostale kore podeliti na dva dela. Uzeti prvu polovinu i svaku koru zguzvati u malu ruzicu i redjati u tepsiju. Redjati ih tako da bude samo jedan nivo kora i da se tim ruzicama pokrije dno tepsije. Preko njih naliti pola preliva zatim staviti kecap, origano, kackavalj, sunkicu i sir. Preko ovoga opet ide red izguzvanih kora koje se onda preliju sa ostatkom preliva. Zatvoriti burek viskovima kora sa strane. Burek se pece u zagrejanoj rerni na 200 stepeni s tim sto se na pola pecenja otprilike nakon petnaestak do dvadeset munuta vadi iz rerne prekriva velikim tanjirom i obrće zatim se vrati u tepsiju da se lepo zapece i druga strana. Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
200 ml Vode
100 ml Ulja
30 g Maslaca
1 kafena kašičica Soli
150 g Kačkavalj
150 g šunkice
150 ml Kečapa
1 kafena kašičica Origana
150 g Moja Kravica sitan sir
1 pakovanje/a Gotovih kora
Priprema
Preliv
Ulje, vodu i maslac zagrejati do kljucanja. Dodati i kasicicu soli .
Priprema bureka
U nauljenoj okrugloj tepsiji poredjati cetiri kore tako da pola kore prekrije dno a druga polovina da viri sa strane. Treba da sa svih strana tepsije viri deo kora koje ce se kasnije koristiti da se lepo pokrije burek. Preostale kore podeliti na dva dela. Uzeti prvu polovinu i svaku koru zguzvati u malu ruzicu i redjati u tepsiju. Redjati ih tako da bude samo jedan nivo kora i da se tim ruzicama pokrije dno tepsije. Preko njih naliti pola preliva zatim staviti kecap, origano, kackavalj, sunkicu i sir. Preko ovoga opet ide red izguzvanih kora koje se onda preliju sa ostatkom preliva. Zatvoriti burek viskovima kora sa strane. Burek se pece u zagrejanoj rerni na 200 stepeni s tim sto se na pola pecenja otprilike nakon petnaestak do dvadeset munuta vadi iz rerne prekriva velikim tanjirom i obrće zatim se vrati u tepsiju da se lepo zapece i druga strana. Prijatno!