Sastojci

Za 8 osoba

Testo

150 g petit keksa

400 g malina

100 g secera

200 ml vode

500 g mascarpone sira

400 ml slatke pavlake

2 kasike tamnog eurokrema

1 cokolada za kuvanje

Naši proizvodi

Priprema

priprema testa

1. Prvo kekse poslažite na tacnu sa obručem 24×29 cm. Kekse možete složiti i u tepsiju, nije ih potrebno umakati u mleko. 2. Oprane maline dodajte u lonac zajedno sa šećerom i pola vode.

3. Maline kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne omeknu. 4. Za to vrijeme u posudi pomešajte puding sa ostatkom vode.

5. Ukoliko ne volite koštice od malina procedite ih kroz cedaljku.

6. Vratite maline da prokuvaju.

7. Sklonite s vatre i umešajte pripremljeni puding.

8. Vratite puding da se skuva.

9. Čim ga sklonite s vatre prelijte ga preko pripremljenih keksa i ostavite da se dobro ohladi. 10. Mascarpone izmiksajte sa omekšalim eurokremom.

11. Posebno izradite šlag, ali nemojte ga premutiti. 12. Šlag dodajte mascarpone siru i sve sjedite kašikom

13. Pripremljenu kremu rasporedite preko voćnog dela. 14. Narendajte čokoladu za kuvanje. 15. Ostavite kolač u frižideru preko noći da keksi omeknu, a krema se stegne.