Odvojiti žumanca od belanaca i belance umutiti u sneg. Žumance izraditi sa 8 kašika šećera i ručno umešati u sneg od belanaca. U tu smesu polako ručno umešati 6 kašika brašna, prašak za pecivo i 2 kašike kakaa.
Izliti u veći pleh na papir za pečenje i peći na 200 stepeni, 10-15 minuta (biskvit je tanak i bude brzo gotov, čim dobije boju i zamiriši). Koru urolati u kuhinjsku krpu i nek tako stoji dok krema ne bude gotova.
Krema
Od 1/2 l mleka odvojiti 200 ml i razmutiti puding sa šećerom.
Ostatak mleka staviti da prokuva. Kad prokuva, uliti smesu od pudinga i šećera i skuvati fil.
Kad se ohladi kremu uraditi sa 200 g margarina.
Banane naprskati sa par kapi limuna.
Razmotati koru ,premazati pripremljenom kremom,na nju složiti banane.
Dekoracija
Uraditi šlag prema uputstvu s kesice i namazati preko rolata.
Sastojci
Za 12 osoba
8 komad/a Jaja
8 supena kašika šečera
6 supena kašika brašna
2 supena kašika C Kakao prah
200 g šećera
1/2 l mleka
2 kesica/e C Puding sa ukusom vanilina
200 g margarina
4 komad/a banana
2 kesica/e C Šlag classic
200 ml vode
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Odvojiti žumanca od belanaca i belance umutiti u sneg. Žumance izraditi sa 8 kašika šećera i ručno umešati u sneg od belanaca. U tu smesu polako ručno umešati 6 kašika brašna, prašak za pecivo i 2 kašike kakaa.
Izliti u veći pleh na papir za pečenje i peći na 200 stepeni, 10-15 minuta (biskvit je tanak i bude brzo gotov, čim dobije boju i zamiriši). Koru urolati u kuhinjsku krpu i nek tako stoji dok krema ne bude gotova.
Krema
Od 1/2 l mleka odvojiti 200 ml i razmutiti puding sa šećerom.
Ostatak mleka staviti da prokuva. Kad prokuva, uliti smesu od pudinga i šećera i skuvati fil.
Kad se ohladi kremu uraditi sa 200 g margarina.
Banane naprskati sa par kapi limuna.
Razmotati koru ,premazati pripremljenom kremom,na nju složiti banane.
Dekoracija
Uraditi šlag prema uputstvu s kesice i namazati preko rolata.