Sastojci

Za 12 osoba

Testo

8 komad/a Jaja

8 supena kašika šečera

6 supena kašika brašna

2 supena kašika C Kakao prah

Fil

200 g šećera

1/2 l mleka

200 g margarina

4 komad/a banana

Dekoracija

200 ml vode

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Odvojiti žumanca od belanaca i belance umutiti u sneg. Žumance izraditi sa 8 kašika šećera i ručno umešati u sneg od belanaca. U tu smesu polako ručno umešati 6 kašika brašna, prašak za pecivo i 2 kašike kakaa.

Izliti u veći pleh na papir za pečenje i peći na 200 stepeni, 10-15 minuta (biskvit je tanak i bude brzo gotov, čim dobije boju i zamiriši). Koru urolati u kuhinjsku krpu i nek tako stoji dok krema ne bude gotova.

Krema

Od 1/2 l mleka odvojiti 200 ml i razmutiti puding sa šećerom.

Ostatak mleka staviti da prokuva. Kad prokuva, uliti smesu od pudinga i šećera i skuvati fil.

Kad se ohladi kremu uraditi sa 200 g margarina.

Banane naprskati sa par kapi limuna.

Razmotati koru ,premazati pripremljenom kremom,na nju složiti banane.

Dekoracija

Uraditi šlag prema uputstvu s kesice i namazati preko rolata.