Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!

Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci

500 g Heljdine kore za pitu

300 g Nemasni sir

1 kafena kašičica Sol

5 supena kašika Maslinovo ulje

pola veze Blitva (ili zelje)

Naši proizvodi

Priprema

Priprema pite

Papir za pečenje staviti u pleh.

U činiju pomešati sir, jedno jaje, maslinovo ulje i sitno iseckanu blitvu bez stabljike. Po potrebi posoliti fil.

Odvajati po dve kore, svaku drugu nafilovati ravnomerno po celoj površini. Srolati i preneti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Isti postupak ponoviti dok ima kora za filovanje.

Pre pečenja pitu poprskati mešavinom ulja i vode (1 kašika ulja na 50ml vode).

Pitu peći oko 45 minuta na 180 stepeni.

Poslužiti toplo uz čašu nemasnog jogurta.