U činiju pomešati sir, jedno jaje, maslinovo ulje i sitno iseckanu blitvu bez stabljike. Po potrebi posoliti fil.
Odvajati po dve kore, svaku drugu nafilovati ravnomerno po celoj površini. Srolati i preneti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Isti postupak ponoviti dok ima kora za filovanje.
Pre pečenja pitu poprskati mešavinom ulja i vode (1 kašika ulja na 50ml vode).
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 6 osoba
500 g Heljdine kore za pitu
300 g Nemasni sir
1 kafena kašičica Sol
5 supena kašika Maslinovo ulje
pola veze Blitva (ili zelje)
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema pite
Papir za pečenje staviti u pleh.
U činiju pomešati sir, jedno jaje, maslinovo ulje i sitno iseckanu blitvu bez stabljike. Po potrebi posoliti fil.
Odvajati po dve kore, svaku drugu nafilovati ravnomerno po celoj površini. Srolati i preneti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Isti postupak ponoviti dok ima kora za filovanje.
Pre pečenja pitu poprskati mešavinom ulja i vode (1 kašika ulja na 50ml vode).
Pitu peći oko 45 minuta na 180 stepeni.
Poslužiti toplo uz čašu nemasnog jogurta.
Tagovi