Pečurke pažljivo očistite suvom krpom ili salvetom, nemojte ih oštetiti. Nemojte detaljno prati vodom. One su kultivisane i rastu na drvenim trupcima, zbog toga su čiste. Isecite na kriške i pržite u zagrejanom maslacu, često mešajući. Čim dobiju zlatnu boju skinite sa vatre. Servirajte tople.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 4 osoba
300 g pečurke šitake
30 do 40 g maslac
3 komad/a mladi crni luk
malo malo so
Priprema
priprema
Pečurke pažljivo očistite suvom krpom ili salvetom, nemojte ih oštetiti. Nemojte detaljno prati vodom. One su kultivisane i rastu na drvenim trupcima, zbog toga su čiste. Isecite na kriške i pržite u zagrejanom maslacu, često mešajući. Čim dobiju zlatnu boju skinite sa vatre. Servirajte tople.
Tagovi