Bundevu i ostalo povrće očistiti i iseći manje delove. Staviti u dublji lonac i sve skuvati.
priprema
Gotovu čorbu skloniti sa vatre, izvaditi grančicu ruzmarina i sve propasirati štapnim mikserom. Čorbu zatim vratiti na šporet, pustiti da provri, umešati pavlaku i kratko prokuvati.
serviranje
U čorbu treba dodati i malo bibera ili još pavlake, po ukusu. Odlično ide uz prepečen tost. Služiti toplo. Prijatno.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 8 osoba
500 g bundeve
100 g šargarepe
1 glavica Paškanatа
po ukusu malo so
po ukusu malo biber
po ukusu malo peršun
po ukusu malo pavlake za kuvanje
po ukusu malo ruzmarina
Priprema
priprema
Bundevu i ostalo povrće očistiti i iseći manje delove. Staviti u dublji lonac i sve skuvati.
priprema
Gotovu čorbu skloniti sa vatre, izvaditi grančicu ruzmarina i sve propasirati štapnim mikserom. Čorbu zatim vratiti na šporet, pustiti da provri, umešati pavlaku i kratko prokuvati.
serviranje
U čorbu treba dodati i malo bibera ili još pavlake, po ukusu. Odlično ide uz prepečen tost. Služiti toplo. Prijatno.
Tagovi