1. Iseckati šargarepu i krompir i skuvati svo povrče. Peršun dodati pred sam kraj kuvanja. Ukoliko vam je lakše možete uzeti i kesu smrznute mešavine povrća, pa sadržaj te kese skuvati.
2. U blender ubaciti svo povrće i usitniti.
3. Staviti izblendano povrće opet na ringlu i dodavati vodu u kojoj se povrće prvobitno kuvalo do željene gustine čorbe.
4. Dodati so i suvi začin i dobro promešati.
5. Kuvati na umerenoj vatri par minuta nakon što je čorba provrila.
6. Svaki put pre serviranja obavezno promešati, po želji pri serviranju u čorbu možete dodati pavlaku ili jogurt.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 6 osoba
3 komad/a Šargarepa
2 komad/a Krompir
100 g Grašak
100 g Kukuruz
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Mešavina suvog začina
1 kafena kašičica Peršun
Priprema
Priprema
1. Iseckati šargarepu i krompir i skuvati svo povrče. Peršun dodati pred sam kraj kuvanja. Ukoliko vam je lakše možete uzeti i kesu smrznute mešavine povrća, pa sadržaj te kese skuvati.
2. U blender ubaciti svo povrće i usitniti.
3. Staviti izblendano povrće opet na ringlu i dodavati vodu u kojoj se povrće prvobitno kuvalo do željene gustine čorbe.
4. Dodati so i suvi začin i dobro promešati.
5. Kuvati na umerenoj vatri par minuta nakon što je čorba provrila.
6. Svaki put pre serviranja obavezno promešati, po želji pri serviranju u čorbu možete dodati pavlaku ili jogurt.
Tagovi