

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 15 osoba
500 g Suva svinjska rebra
2 komad/a Suvi svinjski papci
2 komad/a Suvi svinjski rep
1 komad/a Suva svinjska butkica ili kolenica
1 komad/a Sirovo svinjsko uvo
4 komad/a Sirovi svinjski papci
500 g Sirova juneća kremenadla
1 komad/a Crni luk
2 komad/a Šargarepa (veća)
4 lista Lovor
10 zrna Biber
1 kafena kašičica Beli luk u granulama
3 kafena kašičica Aleva paprika ili dimljena
Priprema:
Meso lepo očistiti i oprati. Povrće takodje. Staviti sve u veću posudu, u mom slučaju je to bila vangla, jer nemam tako veliku šerpu, i sve preliti vodom.
Poklopiti i staviti na šporet da se kuva nekoliko sati, odnosno dok se meso ne raspadne i odvoji od kostiju. U toku kuvanja proveravajte pa ako je voda uvrila dodajte koliko je potrebno da meso bude prekriveno. Kada se meso skuvalo sve procedite kroz sito.
Tečnost sačuvajte a meso ostavite da se ohladi.
Odvojite meso od kostiju i kožurica i dobro ga rukama usitnite.
Ovakvo usitnjeno meso stavljajte u kutije da pokrije dno. Po želji posuti belim lukom u granulama ili peršun.
Sada nalite preko mesa procedjenu tečnost, u kojoj se meso kuvalo, da ga prelije, otprilike za jedan do 2 santimetra.
Ostavite da se ohladi i stegne.
Seći na kocke, posuti alevom paprikom i poslužiti kao hladno predjelo ili glavni obrok.
Prijatno!
Komentari
bts_u_kujni
👌👌👌
sneskodomacica
@jelena.s hvala
sneskodomacica
@trojke lepo
sneskodomacica
@chikitica93 hvala
sneskodomacica
@majamari lepo
sneskodomacica
@ceca48 hvala
ceca48
Lepo
majamari
👌✨
trojke
👌👌
sneskodomacica
Hvala, ovako je pihtije pravio moj otac pa sada i ja. Volim kada više ima mesa a manje tečnosti. Ukus podešavam po mom ali definitivno beli luk i peršun su moj izbor.
jelena.s
👏
chikitica93
Lepo izgleda :)