Sastojci

Za 15 osoba

Potrebno je:

500 g Suva svinjska rebra

2 komad/a Suvi svinjski papci

2 komad/a Suvi svinjski rep

1 komad/a Suva svinjska butkica ili kolenica

1 komad/a Sirovo svinjsko uvo

4 komad/a Sirovi svinjski papci

500 g Sirova juneća kremenadla

1 komad/a Crni luk

2 komad/a Šargarepa (veća)

4 lista Lovor

10 zrna Biber

1 kafena kašičica Beli luk u granulama

3 kafena kašičica Aleva paprika ili dimljena

Priprema

Priprema:

Meso lepo očistiti i oprati. Povrće takodje. Staviti sve u veću posudu, u mom slučaju je to bila vangla, jer nemam tako veliku šerpu, i sve preliti vodom.

Poklopiti i staviti na šporet da se kuva nekoliko sati, odnosno dok se meso ne raspadne i odvoji od kostiju. U toku kuvanja proveravajte pa ako je voda uvrila dodajte koliko je potrebno da meso bude prekriveno. Kada se meso skuvalo sve procedite kroz sito.

Tečnost sačuvajte a meso ostavite da se ohladi.

Odvojite meso od kostiju i kožurica i dobro ga rukama usitnite.

Ovakvo usitnjeno meso stavljajte u kutije da pokrije dno. Po želji posuti belim lukom u granulama ili peršun.

Sada nalite preko mesa procedjenu tečnost, u kojoj se meso kuvalo, da ga prelije, otprilike za jedan do 2 santimetra.

Ostavite da se ohladi i stegne.

Seći na kocke, posuti alevom paprikom i poslužiti kao hladno predjelo ili glavni obrok.

Prijatno!

Komentari

👌👌👌

Odgovori

@jelena.s hvala

Odgovori

@trojke lepo

Odgovori

@chikitica93 hvala

Odgovori

@majamari lepo

Odgovori

@ceca48 hvala

Odgovori

Lepo

Odgovori

👌✨

Odgovori

👌👌

Odgovori

Hvala, ovako je pihtije pravio moj otac pa sada i ja. Volim kada više ima mesa a manje tečnosti. Ukus podešavam po mom ali definitivno beli luk i peršun su moj izbor.

Odgovori

👏

Odgovori

Lepo izgleda :)

Odgovori