

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 12 osoba
500 g brašna
1 prstohvat/a soli
0.5 kafena kašičica rendane kore limuna
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
230 ml mleka
80 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
2 komad/a jaja
60 g putera na sobnoj temepraturi
1 supena kašika istopljenog putera za premaz
1 kafena kašičica ulja za činiju
250 g maskarpone sira
100 g šećera u prahu
1 supena kašika Dr. Oetker Aroma vanila
1 kesica/e Dr. Oetker Kremfix
350 ml slatke pavlake
1 supena kašika šećera u prahu za posipanje
300 g jagoda (svežih) seckanih za filovanje
Priprema
Za testo pomešati toplo mleko, šećer, vanilin šećer i kvasac i ostaviti da se aktivira 5 minuta. U veću posudu staviti sve preostale sastojke za testo, dodati smesu sa kvascem i uz pomoć miksera ili ručno umesiti lepljivo testo. Testo izvaditi iz činije i formirati loptu na podlozi koja je posuta brašnom. Loptu vratiti u činiju podmazati je sa malo ulja, prekriti činiju krpom i ostaviti da naraste 1h.
Nakon toga premesiti testo i iseći ga na 12 jednakih delova. Od delova formirati loptice i ređati ih na pleh obloženim papirom za pečenje. Loptice opet prekriti i ostaviti da odstoje još pola sata. Premazati ih istopljenim puterom i peći krofne 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju na 180 stepeni na režimu gde se pali gornji i donji grejač rerne.
Nakon pečenja ostaviti krofne da se ohlade u potpunosti, za to vreme pripremiti krem. Mikserom umutiti slatku pavlaku sa kremfixom, mutiti malo pre nego što postane skorz čvrsta. U drugoj posudi umutiti maskarpone sir, prah šećer i aromu vanile. Spatulom uz lagano mešanje spojiti slatku pavlaku sa smesom od maskarpone sira u jedan fil.
Ohlađene krofne preseći horizontalno na pola, u dresir kesu staviti krem, donju polovinu nafilovati slojem kremom, poređati seckane jagode i preko njih staviti još jedan sloj krema.
Slobodno stavite dosta jagoda kako bi punjenje bilo bogato. Preklopiti gornjom polovinom, krofne posuti prah šećerom i odložiti u frižider na pola sata da se rashlade. Nakon toga su spremne za jelo.
Komentari
snezanadj
Super!
neodoljivi_kutak
😍
lidija25
Sjajne.
dr.oetker
@veca ❤❤❤
dr.oetker
@nevsa2003 Hvalaa :)
nevsa2003
Sjajno
veca
Predivne su!👍❤