

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 4 osoba
1 komad/a Belo meso
1/2 solje Pirinač
po zelji So, Biber, Vegeta
- malo Tucane paprike i beli luk u granulama
- malo Maslinovo ulje
po potrebi Voda
1.5 solja Mleka
2 supena kašika Puter
1.5 supena kašika Brašno T-400
po potrebi So, biber
Priprema fila od mesa
U serpici na maslinovom ulju proprzite iseckano belo meso na kockice. Kada malo omeksa posoliti, dodati biber i naliti sa malo vode.... Zatim ubacite pirinac i ostale zacine... Ja sam dodala tucanu papriku, granule belog luka i malo vegete.... Po potrebi dodati jos vode dok meso i pirinac ne budu gotovi.
Pripremiti tikvice
Tikvice oljustiti i iseci na kriske... Zatim pripremiti vatrostalnu ciniju u koju cete peci. Premazati sa maslinovim uljem i poredjati tikvice. Posoliti i posuti preko griz.
Preko tikvica meso
Zatim preko tako spremnih tikvica pospite polovnu pripremljenog mesa. Ponovite jos jednom red tikvica pa red mesa.... I na kraju red tikvca posute sa grizom
Priprema besamel sosa
Besamel sos spremite tako sto cete brasno uprziti na otopljenom puteru. Zatim polako dodati mleko i svo vreme mesati dok se ne zgusne. Dodati so i biber.
Preliti preko tikvica.
Peci dok fino ne porumeni.
Serviranje
Sluzite dok je jos toplo.
Prijatno!!!
Komentari
snezanadj
Lepo!
tijana_v
fino
majabulic
@mika99Hvala. Bravo i za Vas
majabulic
@trojkeHvala...
mika99
Fino!
trojke
Odlicno
majabulic
@aleksandraaHvala
majabulic
@tamarapetHvala...Bravo
majabulic
@sladjanakg1967Hvala
tamarapet
Divno
aleksandraa
Lepo!
majabulic
@perduvHvalaa
perduv
Odlicno!