Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci za fil

1 komad/a Belo meso

1/2 solje Pirinač

po zelji So, Biber, Vegeta

- malo Tucane paprike i beli luk u granulama

- malo Maslinovo ulje

po potrebi Voda

Besamel sos

1.5 solja Mleka

2 supena kašika Puter

1.5 supena kašika Brašno T-400

po potrebi So, biber

Ostalo

3 komad/a Tikvice

- malo Maslinovo ulje

po zelji So

Naši proizvodi

Priprema

Priprema fila od mesa

U serpici na maslinovom ulju proprzite iseckano belo meso na kockice. Kada malo omeksa posoliti, dodati biber i naliti sa malo vode.... Zatim ubacite pirinac i ostale zacine... Ja sam dodala tucanu papriku, granule belog luka i malo vegete.... Po potrebi dodati jos vode dok meso i pirinac ne budu gotovi.

Pripremiti tikvice

Tikvice oljustiti i iseci na kriske... Zatim pripremiti vatrostalnu ciniju u koju cete peci. Premazati sa maslinovim uljem i poredjati tikvice. Posoliti i posuti preko griz.

Preko tikvica meso

Zatim preko tako spremnih tikvica pospite polovnu pripremljenog mesa. Ponovite jos jednom red tikvica pa red mesa.... I na kraju red tikvca posute sa grizom

Priprema besamel sosa

Besamel sos spremite tako sto cete brasno uprziti na otopljenom puteru. Zatim polako dodati mleko i svo vreme mesati dok se ne zgusne. Dodati so i biber.

Preliti preko tikvica.

Peci dok fino ne porumeni.

Serviranje

Sluzite dok je jos toplo.

Prijatno!!!

Komentari

Lepo!

Odgovori

fino

Odgovori

@mika99Hvala. Bravo i za Vas

Odgovori

@trojkeHvala...

Odgovori

Fino!

Odgovori

Odlicno

Odgovori

@aleksandraaHvala

Odgovori

@tamarapetHvala...Bravo

Odgovori

@sladjanakg1967Hvala

Odgovori

Divno

Odgovori
Odgovori

@perduvHvalaa

Odgovori

Odlicno!

Odgovori