Sastojci

Za 6 osoba

Nadev

100 g Seckani orasi

1 glavica Crveni luk

nekoliko čenova Beli luk

1-2 komad/a Krompir

1 kafena kašičica Ljuta tucana paprika

1/2 kafena kašičica Biber

po ukusu So

nekoliko supena kašika Maslinovo ulje

2 dl Voda

2 dl Paradajz

100 g Integralni pirinač

100 g Soja ljuspice

2-3 lista Lovor

2-3 komad/a Šargarepa

veza Peršun list

1 manji komad/a Celer

Još

1 veća glavica Slatki ili kiseli kupus

Priprema

Priprema

Blago zagrejte ulje pa dodajte seckan crveni i beli luk i malo vode. Dinstajte i kada je luk do pola gotov, staklast, dodajte na kockice seckanu šargarepu iceler i nastavite da dinstate još 10-tak minuta. Dodajte začine. Nakon nekoliko minuta sklonite sa ringle i dodajte na kockice seckan krompir, pirinač i sojine ljuspice, koje ste prethodno držali u vodi sa nekoliko listova lovora, Sada ocedite suvišnu vodu i dodajte peršunov list sitno seckan, orase i 2 kašike soka paradajza. Sve dobro izmešajte, punite listove kupusa i zamotavajte kako se mota sarma.

Sarmice poslagati u šerpu ili pekač i preliti mešavinom vode i soka paradajza. Kada su kuvane prebaciti u rernu da se zapeku 20-30 minuta.

Ako pravite sarmu od slatkog kupusa onda prvo u dubljem loncu zagrijte vodu do ključanja i ubacite celu glavicu kupusa. Potrebno je 7-10 minuta da listovi omekšaju i da ih možete zavijati.

Komentari

Odgovori

👌👌👌

Odgovori

fino

Odgovori

Super

Odgovori

👌👌👌

Odgovori

Lepo.

Odgovori

Fino!

Odgovori

Evo i moje verzije.

Odgovori

Divno!

Odgovori

Odlične, evo i mojih sa dimljenim šaranom

Odgovori

Evo i mojih

Odgovori

😍👌

Odgovori

Sjajno!

Odgovori

👌👌

Odgovori

bravo

Odgovori

i Vas recept izgleda odlicno

Odgovori

evo moje verzije

Odgovori

👌😍

Odgovori

Super

Odgovori

👍

Odgovori