

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 6 osoba
100 g Seckani orasi
1 glavica Crveni luk
nekoliko čenova Beli luk
1-2 komad/a Krompir
1 kafena kašičica Ljuta tucana paprika
1/2 kafena kašičica Biber
po ukusu So
nekoliko supena kašika Maslinovo ulje
2 dl Voda
2 dl Paradajz
100 g Integralni pirinač
100 g Soja ljuspice
2-3 lista Lovor
2-3 komad/a Šargarepa
veza Peršun list
1 manji komad/a Celer
1 veća glavica Slatki ili kiseli kupus
Priprema
Blago zagrejte ulje pa dodajte seckan crveni i beli luk i malo vode. Dinstajte i kada je luk do pola gotov, staklast, dodajte na kockice seckanu šargarepu iceler i nastavite da dinstate još 10-tak minuta. Dodajte začine. Nakon nekoliko minuta sklonite sa ringle i dodajte na kockice seckan krompir, pirinač i sojine ljuspice, koje ste prethodno držali u vodi sa nekoliko listova lovora, Sada ocedite suvišnu vodu i dodajte peršunov list sitno seckan, orase i 2 kašike soka paradajza. Sve dobro izmešajte, punite listove kupusa i zamotavajte kako se mota sarma.
Sarmice poslagati u šerpu ili pekač i preliti mešavinom vode i soka paradajza. Kada su kuvane prebaciti u rernu da se zapeku 20-30 minuta.
Ako pravite sarmu od slatkog kupusa onda prvo u dubljem loncu zagrijte vodu do ključanja i ubacite celu glavicu kupusa. Potrebno je 7-10 minuta da listovi omekšaju i da ih možete zavijati.
Komentari
snezanadj
lepo
bts_u_kujni
👌👌👌
dixi
fino
liljana
Super
brankica.makuljevic
👌👌👌
vanja.vm
Lepo.
pulai
Fino!
veca
Evo i moje verzije.
veca
Divno!
masta_kuva_svasta
Odlične, evo i mojih sa dimljenim šaranom
jecakida
Evo i mojih
jecakida
😍👌
jecakida
Sjajno!
trojke
👌👌
sofi
bravo
sofi
i Vas recept izgleda odlicno
sofi
evo moje verzije
kata
👌😍
jdoncic
Super
jelena.s
👍