Sastojci

Za 20 osoba

Potrebno za zelenu koru :

2 lista C Oblande

200 ml gazirane vode

200 ml piva

1 kašičica soli

5 briketa spanaća

18 kašika brašna

Potrebno za koru sa oblandom :

2 lista C Oblande

200 ml gazirane vide

20 ml piva

1 kašičica soli

4 kašika ajvara

18 Kašika brašna

3 kašika ulja

Potrebno za fil :

500 ml vode

120 gr minut pire

100 gr margarin

1 kašičica soli

100 ml ulja

1 struk praziluka

500 gr šampinjona

1 kašika začinsko bilje

100 gr majonez

100 gr rendani kačkavalj

50 gr prepečen susam

50 gr samljeveni grisini

1 čen beli luk

1 veza seckani peršun

Naši proizvodi

Priprema

Priprema !

Sjediniti gaziranu vodu sa pivom,dodati so,brikete spanaća koje ste ocedili od viška vode i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Smesu podeliti na dva dela i namazati dve velike oblande ,hrapavu stranu.Peći na 200 C 10 minuta.

Sjediniti vodu sa pivom,dodati so,ajvar i brašno pomešanom sa praškom za pecivo.

Oblande staviti u pleh pa tek onda premazati).

Smesu podeliti na polovinu pa premazati još dve oblande.Peći na 200 C 10 minuta.Ohladiti.

Skuvati minut pire sa začinima pa ogladiti.Na malo ulja propržiti praziluk dok ne dobije rumenu boju,dodati čen belog luka a zatim i sitno seckane šampinjone.Pržiti dok ne ispari sva voda.Dodati začine.Ohladiti.

Hladan pire izmiksati sa margarinom pa umešati šampinjone,dodati majonez,rendani kačjavalj susam i seckani peršun.

Fil podeliti na 3 dela i mazati naizmenično zelenu i koru sa ajvarom.Dobro rashladiti.

Prijatno !

Komentari

Fino!

Odgovori

Divno.

Odgovori

👌👌👌

Odgovori

Super

Odgovori