

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 14 osoba
700 ml Mleko
7 supena kašika Dr. Oetker Gustin
4 supena kašika Šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
cepic ml Dr. Oetker Aroma vanila
800 ml Mleko
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
8 supena kašika Šećer
cepic ml Dr. Oetker Aroma vanila
125 g Margarin
800 ml Mleko
2 kesica/e C Puding čokolada
8 supena kašika Šećer
3 stangle Čokolada za kuvanje
125 g Margarin
200 g Mleveni keks
200 g Čokolada za kuvanje
2 supena kašika Ulja (ili 200ml slatke pavlake, ukoliko neko zeli ganache glazuru koja je meksa)
Uputstvo za pripremu podloge:
- Na standardni nacin pripremiti podlogu, kao sto bi i svaki puding, sa razlikom u tome sto se dodaje gustin umesto praska za puding iz kesice. Dok je jos uvek vruce, sipati u pleh da se hladi i steze. U mom slucaju koriscen je pleh dimenzija: 20x30 cm.
Uputstvo za pripremu vanila fila:
- Isti postupak pripreme kao i za svaki puding, pa dodati na kraju u ohladjen puding i margarin sobne temperature pa i njega izmiksovati. A potom preko ohladjene podloge sipati i ostaviti da se vanila fil hladi, takodje, najbolje je u hladnijoj prostoriji, a ukoliko bas ne moze, onda u frizideru, ali staviti foliju preko, kako se ne bi formirala korica ili previse stavarala kondenzacija.
Uputstvo za pripremu cokolada fila:
- Kao i prethodni postupak, uz jedinu razliku kao dodatak mlevenog keksa. Lepo izmesati cokoladni puding sa mlevenim keksom pa i njega sipati preko ohladjenog vanila fila. Ostaviti da se i on hladi.
Uputstvo za pripremu cokoladne glazure:
- Dodati ulje i istopiti cokoladu pa preliti preko ohladjenog poslednjeg fila. (moze se koristiti i slatka pavlaka i cokolada u istoj razmeri, ukoliko neko zeli meksu glazuru ili ganache glazuru).
- Ostaviti da se lepo ohladi pa potom seci na kocke i servirati
- Prijatno!
Komentari
liljana
Super
liljana
Super
nikki
@bosa Punoo hvala! Zaista je jednostavan za pripremu a osvezava ukusom, iako nema vockcica. Tako je, pretpostavljam, zbog same kremaste strukture. ^_^
bosa
Divno izgleda 🥰
nikki
@tijana_v Jednostavno je za pripremiti a opet je I ukusan. Kako je sve kremasto, dodje nekako lakse i za pojesti. 🤓🙋🏻♀️🙃🎀
tijana_v
Svidja mi se!
nikki
@snezanadj Jednostavan je za pripremu, samo se moram malo sacekati dok se svaki fil ohladi I stegne malo. Nadam se da ce se ukucanima dopasti 🙃🌺🎀☺️
nikki
@snezanadj Pripremiti ga je zaista lako, samo dok se hladi I stegne malo, mora se samo sacekati. Nadam se da ce se dopasti ukucanima 🙃🌺🎀
snezanadj
Fino!