Sastojci

Za 8 osoba

Za jelo

500 g pilećeg belog mesa

1 glavica crnog luka

3 šargarepe

700 g graška

300 g pirinča

500 ml pavlake za kuvanje

so po ukusu

začin po ukusu

prstohvat bibera

ulje po potrebi

Priprema

Dinstanje povrća

Crni luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dodatak vode. Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku. Zatim u šerpu staviti i grašak, naliti vodu i začiniti.

Dodavanje pirinča

Kada je grašak na pola kuvan umešati i opran pirinač. Svi sastojci treba da budu delimično kuvani. Prebaciti ih u vatrostalnu posudu u kojoj će se peći.

Prženje mesa

Meso iseći na šnicle, posoliti i zapeći sa obe strane na zagrejanom ulju.

Izrada sosa

Naliti pavlaku za kuvanje, dodati biber i začin, pa ostaviti još nekoliko minuta da se zgusne. Poslagati meso preko graška, pa ravnomerno preliti sosom.

Pečenje

Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa peći jelo oko sat vremena u poklopljenoj vatrostalnoj posudi. Zatim otklopiti i zapeći još 10-15 minuta.

Serviranje

Malo prohladiti, pa servirati uz sezonsku salatu.

Komentari

Super

Odgovori

Super

Odgovori

@mima.mirjana87 Hvala.

Odgovori
Odgovori

@tijana_v Hvala.

Odgovori

Super!

Odgovori

Super!

Odgovori