

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 8 osoba
500 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
3 šargarepe
700 g graška
300 g pirinča
500 ml pavlake za kuvanje
so po ukusu
začin po ukusu
prstohvat bibera
ulje po potrebi
Dinstanje povrća
Crni luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dodatak vode. Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku. Zatim u šerpu staviti i grašak, naliti vodu i začiniti.
Dodavanje pirinča
Kada je grašak na pola kuvan umešati i opran pirinač. Svi sastojci treba da budu delimično kuvani. Prebaciti ih u vatrostalnu posudu u kojoj će se peći.
Prženje mesa
Meso iseći na šnicle, posoliti i zapeći sa obe strane na zagrejanom ulju.
Izrada sosa
Naliti pavlaku za kuvanje, dodati biber i začin, pa ostaviti još nekoliko minuta da se zgusne. Poslagati meso preko graška, pa ravnomerno preliti sosom.
Pečenje
Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa peći jelo oko sat vremena u poklopljenoj vatrostalnoj posudi. Zatim otklopiti i zapeći još 10-15 minuta.
Serviranje
Malo prohladiti, pa servirati uz sezonsku salatu.
Komentari
liljana
Super
liljana
Super
irena87
@mima.mirjana87 Hvala.
mima.mirjana87
Super
irena87
@tijana_v Hvala.
tijana_v
Super!
snezanadj
Super!