Sastojci

Za 16 osoba

Kora

300 g Oreo keks

100 g Maslac

Fil I

350 ml Slatka pavlaka

400 g Kisela pavlaka

100 g C Šećer u prahu

200 g Čokolada (mlečana ili za kuvanje, po želji)

Fil II

400 ml Slatka pavlaka

150 g Čokolada za kuvanje

Priprema

Kora

Izvaditi beli fil iz svakog Oreo keksa i sačuvati ga sa strane za fil I. Samleti keks.. Otopiti maslac i pomešati sa keksom.

Formirati koru u kalupu sa obručom. Koristiti manji kalup, prečnika oko 22-23cm da bi torta bila visoka.

Fil I

Umutiti slatku pavlaku, dodati joj beo fil koji ste sačuvali iz keksa, zatim kiselu pavlaku i šećer u prahu. Sjediniti. Dodati otopljenu čokoladu, jo[ kratko mutiti i preliti preko kore.

Staviti tortu u frižider da se fil stegne (oko 1h).

Fil II

Ugrejati slatku pavlaku do ključanja (ne sme da proključa!) i njom preliti čokoladu koju smo predhodno izlomili u nekoj činiji. Lagano promešati doke se čokolada sasvim ne istopi, a zatim preliti fil II preko predhodno ohlađene torte.

Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati pre sečenja.

Dekoracija

Kad tortu izvadite iz frižidera, skinite kalup, i dekorišite je po želji.

Čoko-oreo torta

@ivivana

Za ljubitelje čokolade i oreo keksa, idealna za Uskrs ali i za druge praznike i slavlja!

Sastojci

Kora

300

g

Oreo keks

100

g

Maslac

Fil I

350

ml

Slatka pavlaka

400

g

Kisela pavlaka

100

g

C Šećer u prahu

200

g

Čokolada (mlečana ili za kuvanje, po želji)

Fil II

400

ml

Slatka pavlaka

150

g

Čokolada za kuvanje

Priprema jela

Vreme pripreme: 30-60 min

Težina pripreme: Lako

Broj porcija: 16

Tip prireme: Bez kuvanja

Posno/Mrsno: Mrsno

Prilika: Uskrs

Kora

Izvaditi beli fil iz svakog Oreo keksa i sačuvati ga sa strane za fil I. Samleti keks.. Otopiti maslac i pomešati sa keksom.

Formirati koru u kalupu sa obručom. Koristiti manji kalup, prečnika oko 22-23cm da bi torta bila visoka.

Fil I

Umutiti slatku pavlaku, dodati joj beo fil koji ste sačuvali iz keksa, zatim kiselu pavlaku i šećer u prahu. Sjediniti. Dodati otopljenu čokoladu, jo[ kratko mutiti i preliti preko kore.

Staviti tortu u frižider da se fil stegne (oko 1h).

Fil II

Ugrejati slatku pavlaku do ključanja (ne sme da proključa!) i njom preliti čokoladu koju smo predhodno izlomili u nekoj činiji. Lagano promešati doke se čokolada sasvim ne istopi, a zatim preliti fil II preko predhodno ohlađene torte.

Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati pre sečenja.

Dekoracija

Kad tortu izvadite iz frižidera, skinite kalup, i dekorišite je po želji.

Komentari

Super

Odgovori

Super

Odgovori

Super

Odgovori

Super

Odgovori

Super!

Odgovori
Odgovori

Super 👌👌👌

Odgovori

Super

Odgovori

👍👍👍👍👍

Odgovori

Odlično ☺

Odgovori

👌

Odgovori

Svaka cast, izgleda super

Odgovori
Odgovori

Evo moje čoko torte.

Odgovori

Evo moje čoko torte.

Odgovori

Evo moje čoko torte.

Odgovori

Evo moje čoko torte.

Odgovori

Evo moje čoko torte.

Odgovori

Predivno!

Odgovori

Lepo, evo slicne

Odgovori

👌👌👌🔝

Odgovori
Odgovori

Savrsena 👍👍

Odgovori

Prelepa!

Odgovori

Lepa na oko a verujem I da je ukusna

Odgovori

Mmm 😍😍😍👏 evo moje

Odgovori

Mmm 😍😍😍👏 evo moje

Odgovori

Mmm 😍😍😍👏 evo moje

Odgovori

Mmm 😍😍😍👏 evo moje

Odgovori

👌❤️

Odgovori

Predivno 😍😍

Odgovori

Predobro izgledaa! 👌🤗🥰

Odgovori

Savrsenoo! 😍👌

Odgovori

Divno! 😍👌

Odgovori

👌🏼😍

Odgovori

Hvala :-)

Odgovori

Predivno.👌🤩🥇

Odgovori