Sastojci

Za 4 osoba

Meso

1 kg Bataka i karabataka bez kostiju

1 prstohvat/a Mlevene slatke paprike (na svaki komad mesa)

2 komad/a Putera

1 kafena kašičica Vegete (na svako parče mesa)

1 supena kašika Ulja

Za fil

200 g Mesnate slanine

50 g Kajmaka

30 g Senfa

300 g Kačkavalja

Priprema

Priprema mesa

Svaki komad izlupati čekićem za meso. Staviti vegetu sa obe strane mesa. Poredjati meso na dasku jedno pored drugog.

Filovanje

Namazati svako parče tanko sa senfom i kajmakom. Odozgo staviti sečenu slaninu na listiće tako da ivice mesa ostanu prazne. Zatim poredjati kačkavalj. Uviti (urolati) svako parče tako da izgleda kao mali rolat. Uzeti čačkalice ili konac za pečenje i pričvrstiti svaki rolat da ostane stegnut i tog oblika. Da se ne otvori prilikom pečenja.

Pred pečenje

Nauljiti pleh i poredjati rolate mesa jedne pored drugih. Posuti mlevenom slatkom paprikom. Odozgo staviti komadiće putera na više mesta i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 180°. Nakon pola sata okrenuti na drugu stanu i preliti sa puterom koji se otopio.

Serviranje

Ostaviti gotove rolate da se ohlade.Tek kad su ohladjeni iseći rolat na ženjenu debljinu. Služite uz salatu il prilog od povrća.

Prijatno!

Komentari

Super!

Odgovori

Fino!

Odgovori

Odlično!! Probaćemo 😘

Odgovori

Lepo 👌👌👌

Odgovori

Lepo

Odgovori

Prelepo

Odgovori
Odgovori

Moji obicni iz rerne

Odgovori

Odlicno

Odgovori

@nadica.stankovic 🤗

Odgovori

@nadica.stankovic Hvala

Odgovori

@nadica.stankovic 🙂😊

Odgovori

@nadica.stankovic 🙂

Odgovori

@aleksandrac Hvala🙂

Odgovori

Fantastično!!

Odgovori

Fenomenalno😍

Odgovori

Odlicno 👌

Odgovori

Mmmm 🤩

Odgovori

👌🏼😍

Odgovori

Probajte i napisite komentar kako vam se dopalo.Hvala :)

Odgovori