

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 4 osoba
340 g Istant palente
1 supena kašika Secenog svezeg timijana
3 supena kašika Secenog persuna
1 supena kašika Maslinovog ulja
400 g (Konzerva) paradajza, seckanog
1 komad/a Pecena zuta babura, prepolovljena, bez semena i isecena na ploske
180 g Tunjevine ocedjene
220 g Sira mrvljenog
12 komad/a Crnih maslina, bez kostivece i prepolovljene
1-2 kafena kašičica Svrzih listova timijana
1.
Zagrejati gornji grejac rerne. Podmazite tepsiju za picu precnika 30 cm sa malo ulja. Skuvajte palentu. Sklonite sa vatre i umeaajte timijan, persun i biber po ukusu. Kasikom nanesite palentu na tepsiju za picu i napravite gladak krug sa podignutim rubovima. Prrmazite rubove maslinovim uljem. Pustite da prokljuca.
2.
Stavite paradajz u tiganj zajedno sa sokom. Ostavite da se krcka na srednjoj temperaturi 6-8 minuta, uz povremeni mesanje, dok tecnost ne ispari.
3.
Namazite umak od paradajza na podlogu od palente i na vrh stavite papriku, tunjevinu, sir i masline. Pecite 10 minuta pod gornjim grejacem 15 cm od grejaca. Ukrasiti listovima timijana i servirati.
Komentari
snezanadj
Super!
tijana_v
Fino!
julijana_radosavljevic
👌👌
dixi
fino
jekajexy89
Super!
mika99
Fino!