Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno

340 g Istant palente

1 supena kašika Secenog svezeg timijana

3 supena kašika Secenog persuna

1 supena kašika Maslinovog ulja

400 g (Konzerva) paradajza, seckanog

1 komad/a Pecena zuta babura, prepolovljena, bez semena i isecena na ploske

180 g Tunjevine ocedjene

220 g Sira mrvljenog

12 komad/a Crnih maslina, bez kostivece i prepolovljene

1-2 kafena kašičica Svrzih listova timijana

Priprema

1.

Zagrejati gornji grejac rerne. Podmazite tepsiju za picu precnika 30 cm sa malo ulja. Skuvajte palentu. Sklonite sa vatre i umeaajte timijan, persun i biber po ukusu. Kasikom nanesite palentu na tepsiju za picu i napravite gladak krug sa podignutim rubovima. Prrmazite rubove maslinovim uljem. Pustite da prokljuca.

2.

Stavite paradajz u tiganj zajedno sa sokom. Ostavite da se krcka na srednjoj temperaturi 6-8 minuta, uz povremeni mesanje, dok tecnost ne ispari.

3.

Namazite umak od paradajza na podlogu od palente i na vrh stavite papriku, tunjevinu, sir i masline. Pecite 10 minuta pod gornjim grejacem 15 cm od grejaca. Ukrasiti listovima timijana i servirati.

Komentari

Super!

Odgovori

Fino!

Odgovori
Odgovori

fino

Odgovori

Super!

Odgovori

Fino!

Odgovori