Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci za tortilje

450 g Sveži kvasac

1 kasika soli

1 kasika secera

250 ml Voda

nekoliko komada svinjskih snicli

Priprema

Postupak

Rastopite kvasac u malo vode sa kašikom šećera  i ostavite da nadođe. U polovinu brašna dodajte kvasac i toplu vodu.

Ostavite da odstoji jedan sat. Videće se mehurići.

Kad prođe sat vremena, sipajte malo po malo  ostatak brašna sa kašikom soli. Mesite testo dok ne prestane da bude lepljivo.

Treba da dobijete glatku masu bez ostataka brašna.

Malo nauljite testo i neka stoji pola sata prekriveno.

Razvucite  u veknicu, podelite na 6 loptica. Odredite veličinu tortilje po veličini tiganja u kojem pržite. Stavite u dobro zagrejanoj tiganj koji je suv i koji ne lepi. Pecite po minut, dva sa obe strane. Dok se peče, izbockajte viljuškom gornju površinu testa. Gotove tortilje ušuškajte u čistu krpu.

Postupak

Šnicle istanjite čekićem, začinite pa  pohujte - jaja, brašno, prezle.

Tortilje po želji filujte. Ja sam ih premazala majonezom i pavlakom, iseckala šnicle, dodala pomfrit, paradajz i krastavac.

Komentari

Lepo!

Odgovori
Odgovori

fino 💝🌲

Odgovori

Divno 😊

Odgovori

👌👌👌

Odgovori

Odlične!

Odgovori

Divno!👍🏻

Odgovori

@sofiOdlicne 💞

Odgovori

@trojkeSjajne❤

Odgovori

👍

Odgovori

👌👌

Odgovori