

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 6 osoba
450 g Sveži kvasac
1 kasika soli
1 kasika secera
250 ml Voda
nekoliko komada svinjskih snicli
Postupak
Rastopite kvasac u malo vode sa kašikom šećera i ostavite da nadođe. U polovinu brašna dodajte kvasac i toplu vodu.
Ostavite da odstoji jedan sat. Videće se mehurići.
Kad prođe sat vremena, sipajte malo po malo ostatak brašna sa kašikom soli. Mesite testo dok ne prestane da bude lepljivo.
Treba da dobijete glatku masu bez ostataka brašna.
Malo nauljite testo i neka stoji pola sata prekriveno.
Razvucite u veknicu, podelite na 6 loptica. Odredite veličinu tortilje po veličini tiganja u kojem pržite. Stavite u dobro zagrejanoj tiganj koji je suv i koji ne lepi. Pecite po minut, dva sa obe strane. Dok se peče, izbockajte viljuškom gornju površinu testa. Gotove tortilje ušuškajte u čistu krpu.
Postupak
Šnicle istanjite čekićem, začinite pa pohujte - jaja, brašno, prezle.
Tortilje po želji filujte. Ja sam ih premazala majonezom i pavlakom, iseckala šnicle, dodala pomfrit, paradajz i krastavac.
Komentari
snezanadj
Lepo!
neodoljivi_kutak
Lepo
dixi
fino 💝🌲
milijana.s
Divno 😊
bts_u_kujni
👌👌👌
ljilja64
Odlične!
veca
Divno!👍🏻
u_kuhinji_sa_milom
@sofiOdlicne 💞
u_kuhinji_sa_milom
@trojkeSjajne❤
sofi
👍
trojke
👌👌