

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 4 osoba
1.5-2 supene kašike instant kafe rastvorljive u vodi, Nescafe
3-4 supene kašike šećera
6-10 supenih kašika vrlo hladne vode
Priprema krema:
Oko 100 ml vode staviti na kratko u zamrzivač da se dobro ohladi.
Pripremiti dublju činiju zato što će emulzija prskati na početku mućenja.
U činiju sipati kafu i šećer, promešati, a zatim dodati 6 kašika ohladjene vode i razmutiti. Možemo nastaviti mućenje rukom, ali će mikserom trajati samo 3 minuta i brzo će se povećati zapremina krema, kao kad mutimo šlag iz kesice.
Ako nam se učinilo da je krem previše gust, dodati još malo ohladjene vode, sipajući kašiku po kašiku. Razlika izmedju ovog krema i šlaga iz kesice, koji sam već pomenula, je u stabilnosti, naime, krem od kafe nije stabilan i ne može dugo da ostane čvrst. Možemo ga "domutiti" nakon par minuta, ako nismo zadovoljni njegovom čvrstinom.
Krem možemo servirati kao samostalnu poslasticu, ili preko hladnog ili toplog mleka, kao i preko hladne ili tople vode. Ukoliko serviramo hladan nes, možemo dodati i kockice leda.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Komentari
liljana
Super
liljana
Super
liljana
Super
liljana
Super
snezanadj
Lepo!
books.n.cook
@tina.99, @majabulic .......... 🌼🌻
tina.99
lepo
majabulic
@books.n.cook
Ja sam za!!!
books.n.cook
@majabulic ........... I da popijemo kafu i da se zasladimo, a da ne preteramo. Hvala Majo 🌹
majabulic
Savrseno!
books.n.cook
@tamarapet, @cooking.with.love., @sofi ............................ Veliko hvala 💐
tamarapet
Super
cooking.with.love
Lepo 🤗
sofi
👌👌👌👌👌