Sastojci

Za 5 osoba

Meso zacini

500 g Jako svežeg junećeg bifteka

5 Žumanaca

3 Kašike Majoneza

2 supena kašika Pasiranog paradajza

1 Kašičica Senfa

1 Glavica crvenog luka

2 supene kašike Naseckanih kiselih krastavćića

Mala Veza peršuna

Malo kafena kašičica Vorčester sosa

Malo kafena kašičica Tabasko sosa(kašicica)

Malo kafena kašičica Belog luka u prahu

Malo Soli,bibera i kapra.

Priprema

Meso

Meso za tartar biftek je najbolje seckati ručno a ne mleti.Ukoliko nemate baš ostar nož ne upustajte se u ovaj izazov bolje sameljite.

Meso se nasecka najsitnije moguguće,stavi u ciniju poklopi i ostavi da se ohladi u frižideru.

Zacini

Krastavćiće najsitnije nasekati,ocediti ako ima tečnost,naseckati peršun takođe na najsitnije,dodati majonez,paradajz i senf,zatim redom dodavati sve preostale začine i dobro izmesati

Ohlađeno meso izvaditi sjediniti sa začinima pomešati dobro sve da se sjedini.Probati ako treba dosoliti ili pojačati ukus vočesterom po zelji.

Oblukovati 5 bifteka i na svakom napraviti malo udubljenje staviti po žumance na svaki i malo pobiberiti.

Tartar služiti sa prepečenim tostom i puterom.

Komentari

Odlicno

Odgovori
Odgovori
Odgovori
Odgovori
Odgovori
Odgovori
Odgovori
Odgovori
Odgovori
Odgovori