

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 4 osoba
32 komad/a Keks
100 g Mleko
200 g Jagode
300 g Voda
6 supena kašika Secer
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom jagode
700 g Mleko
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
8 supena kašika Secer
150 g Margarin
200 g Slatka pavlaka
300 g Jagode
Priprema
Poslagati red petit keksa u dublji pleh ( oko 16 komada ) pa preliti sa 100 ml mleka. U pleh možete staviti foliju pa keks, posle kolač izvaditi ili služiti iz pleha.
Izblendirati, samleti ili izgnječiti 200 gr jagoda pa dodati vode da bude 500 ml. Staviti na vatru. Posebno umutiti puding od jagode, 200 ml vode i šećer.
Kada voda sa jagodama na vatri provri dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Odmah taj vrući puding od voća preliti preko keksa u plehu.
Na puding odmah redjati drugi red keksa. Nije potrebno da se keks umače u mleko otpustiće od vreline pudinga.
Očistiti preostalih 300 gr jagoda ( ili po želji više ) i preseći krupnije jagode na pola. Želatin potopiti sa nekoliko kašika vode ( 2 – 3 ) i ostaviti da nabubri ( taman dok skuvate puding ).
Na vatru staviti 500 ml mleka a ostalih 200 ml razmutiti sa pudingom i šećerom. Zakuvati puding u kipuće mleko pa mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre dodati iseckan margarin pa mešati dok se sve lepo ne sjedini. Upočetku će se margarin odvajati od krema ali će se kako budete mešali lepo sjediniti. Nabubreo želatin otopiti, da postane prozirno. Zagrejati par sekundi u mikrotalasnoj ili staviti na vatru i mešati kašičicom dok žeatin iz čvrstog ne predje u tečno stanje i postane providan.
Želatin zatim brzo istresti u puding, mešati pa sipati neumućenu slatku pavlaku i nastaviti mešanje dok se sve ne sjedini.
Istresti trećinu tog fila preko drugog sloja keksa u plehu, preko poslagati jagode pa preliti sve ostatkom fila.
Ostaviti da se ohladi pa staviti u frižider da se dodatno rashladi.
Dekorisati šlagom.
Komentari
snezanadj
Lepo!
sofi
👌👌👌👌👌👌👌👌
sonja72
Lepo