Sastojci

Za 4 osoba

Krem supu

1 supena kašika maslinovog ulja

1 glavica crnog luka, sitno seckanog

1 komad/a šargarepe, seckane na kolutove

2 čena belog luka, sitno seckana

800 gr seckanog paradajza

2-3 šolje supe od kocke, povrtne

1 kafena kašičica balzamika

2 lista lovora

1/2 kafena kašičica soli, odosno po ukusu

2 prstohvat/a bibera

1 supena kašika jogurta

1 supena kašika pavlake kisele

Priprema

Priprema krem supe

Paradajz oprati i osušiti i iseckati na kockice. Luk iseckati i šargarepu izrendati. 

U šerpi zagrejati ulje na srednje jakoj vatri i dodati seckan luk i malo prodinstati. Zatim dodati šargarepu i beli luk i lagano promešati i kratko prodinstati. Dodati seckan paradajz i balzamiko i posoliti i pobiberiti, te prodinstati opet nekoliko minuta. Dodati lovorov list i supu i kuvati oko 15-tak minuta dok se paradajz ne skuva. 

Supu izblendirati i procediti kroz cediljku kako biste uklonili kožicur od paradajza koja može da ostane. Supu služiti sa prelivom od jogurta i pavlake i uz prepečen hleb. Prijanto!

Komentari

Lepo!

Odgovori

👍👍👍

Odgovori

👌👌👌👌👌👌👌

Odgovori

Super

Odgovori

Super

Odgovori

Odlična!

Odgovori