Sastojci

Za 20 osoba

Potrebni sastojci za koru :

12 komad/a belanaca

12 supena kašika kristal šećera

14 supena kašika mlevenih oraha

Potrebni sastojci za najfiniju čokoladnu kremu:

12 komad/a žumanaca

12 supena kašika kristal šećera

250 g maslaca -putera

Sastojci za dekoraciju :

75 ml slatke pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Način pripreme;

Kora:

Belanca umutiti u čvrst sneg,a postepeno dodavati kristal šećer.

Kad ste sve dobro umutili, dodati mlevene orahe pa promešati varjačom.

Smesu staviti u pleh veličine 38x25 obložen papirom za pečenje i peći 30 min. na 180stepeni.

Pečenje prilagodite vašoj rerni.

Priprema fila:

Umutiti žumanca sa šećerom, pa skuvati na pari.

Potrebno je 30 do 35.minuta da se kuva fil.(Fil mešam sve vreme kuvanja )

U vreo fil pred sami kraj kuvAnjs dodati izlomljenu čokoladu i sve zajedno izmešati da nema grudvica.

Prohladiti čoko fil.

Postepeno dodavati u fil umućen maslac kašiku po kašiku.

Priprema ganaš kreme :

Slatku pavlaku zagrejati do vrenja dodati izlomljenu čokoladu mešati i ohladiti u frižider .Ohlađeni ganaš krem umutiti sa mikserom.

Tortu dekorisati po sopstvenoj želji .

Prijatno.

Komentari

Fino!

Odgovori

Super

Odgovori

Super

Odgovori

Divna je ❤️

Odgovori

Divno.

Odgovori

lepo!

Odgovori