

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 20 osoba
12 komad/a belanaca
12 supena kašika kristal šećera
14 supena kašika mlevenih oraha
12 komad/a žumanaca
12 supena kašika kristal šećera
250 g maslaca -putera
Način pripreme;
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg,a postepeno dodavati kristal šećer.
Kad ste sve dobro umutili, dodati mlevene orahe pa promešati varjačom.
Smesu staviti u pleh veličine 38x25 obložen papirom za pečenje i peći 30 min. na 180stepeni.
Pečenje prilagodite vašoj rerni.
Priprema fila:
Umutiti žumanca sa šećerom, pa skuvati na pari.
Potrebno je 30 do 35.minuta da se kuva fil.(Fil mešam sve vreme kuvanja )
U vreo fil pred sami kraj kuvAnjs dodati izlomljenu čokoladu i sve zajedno izmešati da nema grudvica.
Prohladiti čoko fil.
Postepeno dodavati u fil umućen maslac kašiku po kašiku.
Priprema ganaš kreme :
Slatku pavlaku zagrejati do vrenja dodati izlomljenu čokoladu mešati i ohladiti u frižider .Ohlađeni ganaš krem umutiti sa mikserom.
Tortu dekorisati po sopstvenoj želji .
Prijatno.
Komentari
tijana_v
Fino!
liljana
Super
liljana
Super
anatosamja
Divna je ❤️
irena87
Divno.
snezanadj
lepo!