Sastojci

Za 8 osoba

za 4 tegle

2 kg krušaka

500 g šećera

1 komad/a Limun (Limunov sok)

alternativa kesica/e C Limuntus

2 l vode

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Oljuštiti kruške, preseći na pola i potopiti ih u vodu sa sokom od limuna ili kesicom limuntusa.

Korak 2

Sipati šećer u vodu i staviti da provri.

Izvaditi kruške iz limuntusa i dodati u provrelu vodu.

Prokuvati napola kruške ( da ostanu čvrste)

Korak 3

Kruške poređati u tegle i naliti sirupom u kome su se kuvale.

Zatvoriti tegle, uviti u vlažne kuhinjske krpe i staviti u rernu na 90stepeni 30-60minuta.

Isključiti rernu i ne otvarati je 24 sata, odnosno dok se tegle potpuno ne ohlade.

Komentari

@tanja78 Hvala! Lako i brzo se pravi, a prelep ukus!

Odgovori

Moracu ja ovo da napravim

Odgovori

Moracu ja ovo da napravim

Odgovori

@liljana Hvala!

Odgovori

Super

Odgovori

Super

Odgovori

@irena87 Hvala!

Odgovori

Super.

Odgovori

@veca Hvala!

Odgovori

Lepo!👍❤️

Odgovori

@sweet_story Hvala!

Odgovori

Odlicno

Odgovori

@tijana_v Hvala!

Odgovori

Super!

Odgovori