Sastojci

Za 2 osoba

Za pripremu

1/2 kg pileće džigerice

1/2 kg krompira

2 šargarepe

50 gr maslaca

malo mleka

po ukusu so, mleveni crni biber, vegeta

Priprema

Za pripremu

Krompir i šargarepu stavite da se kuvaju u istoj vodi , za to vreme dobro operite pileću džigericu pa je poređajte na tanjir na koji ste prethodno stavili kuhinjsku krpu jer će se na taj način džigerica lepo ocediti. U veći tiganj sipajte dosta ulja, dobro ga zagrejte i polako spuštajte oceđenu džigericu koju ste prethodno začinili. Poklopite tiganj i pecite na srednjoj vatri.  Na pola pečenja okrenite na drugu stranu. Nemojte je suviše dugo peći da se ne bi stvrdnula. Krompir kada je kuvan procedite, začinite, dodajte malo mleka i 50 gr maslaca, promešajte mikserom i služite dok je još topao. Možete ga preliti sa malo ulja u kome se pekla džigerica. Šargarepu isecite na kolutove, posolite  i servirajte na tanjir.

Komentari

fino

Odgovori
Odgovori

Lepo 👌👌👌

Odgovori

Super

Odgovori

Lepo!

Odgovori

lepo

Odgovori

👍👌

Odgovori

👌🏼😍

Odgovori